Villa Villekulla som pepparkakshus

Hallå där ute. Dök på detta när jag läste nyheter och tänkte tipsa er. Eftersom Pippi Långstrump fyller 75 i år, så kommer det nu ett pepparkakshus i form av Villa Villekulla. Detta hus kommer i en byggsats där du kan bygga ihop och dekorera själv. Det finns även att köpa pepparkakor med motiv av Pippi Långstrump.

Det är Annas Pepparkakor som tillsammans med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen har ett fint samarbete. En del av intäkterna går till initiativet Pippi of Today, som stöttar flickor på flykt.

Jag har inget samarbete på något vis, vilket jag önskar att jag haft. Detta är så pass viktigt, att jag tar upp och tipsar om det ändå.

Vad är Pippi of Today?

Idag är miljontals flickor på flykt

För 75 år sedan kom Pippi Långstrump, världens starkaste flicka, till en helt ny stad. Idag tvingas miljontals flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. Deras redan osäkra tillvaro har nu kraftigt förvärrats av coronakrisen. Riskerna har ökat, och likaså flickornas behov av stöd. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs nu mer styrka, mod och hopp än någonsin.

Stötta Pippi of Today - för flickor på flykt

Kampanjen Pippi of Today är ett initiativ av Astrid Lindgren AB i samarbete med Rädda Barnen och stöds av företag världen över.

Vill du bidra till Rädda Barnens arbete med att förändra situationen för flickor på flykt?

Swisha till: 123 645 47 48 *

Du kan också bidra genom att köpa det officiella Pippi of Today-armbandet och skänka 25 kronor till kampanjen, eller skänka en gåva via Swish.

Gillar

Kommentarer