Vilket skitår

Hallå där ute. Året börjar närma sig sitt slut, bara sista månaden kvar just nu. Jag är så tacksam över att detta skitår är över snart och det för gott. Jag tycker egentligen inte att själva året som så varit ett skitår, men jag tänker mest på vad det inneburit för folk. Jag tänker på det här med Coronaviruset (Covid-19) som spridits världen över med väldig fart. Även om inte viruset kommer att försvinna, så är jag glad och tacksam över att året snart är slut i vilket fall som helst. Skitåret 2020 är snart över.

Vi har fått lära oss att tvätta händerna på ett säkert sätt, hålla avstånd 1,5-2 meter, hosta och nysa i armvecket, inte stå för nära eller trängas i mataffärer och shoppingcenter mm. Ja, allt har blivit till det sämre. Senaste nytt är att man inte bör umgås med andra människor än sin familj.

I delar av världen, dock inte Sverige ännu har det blivit obligatoriskt att ha munskydd när man går ut och vistas i tillexempel matvaruaffärer.

Vi har heller inte kunnat resa så som vi velat runt om i världen, inte ens inom vårt eget land. Vården har gått på knäna. Sociala tillställningar har fått ställas in och läggas på is till framtiden. Vi har heller inte kunnat umgås med våra äldre släktingar, vänner och bekanta, inte heller kunnat vistas på badstränder eller turistorter i större skala.

Förskolor och grundskolor har fått fortsätta hålla öppet, medan gymnasieskolor mm stängt ner i rasande fart och det är efter att det konstaterats vara smitta där eller för att förebygga smitta.

Med coronamått mätt, så har året varit rent ut sagt skit. Jag lider med de som förlorat familjemedlemmar, anhöriga, vänner mm på grund av denna vidriga pandemi.

Restauranger har fått tänka om kring hur de ska servera sina gäster mat, hur man ska förhålla sig till buffébord osv.

Det har kommit regler som säger att man inte bör vistas bland allmänheten om man är förkyld, har hosta, snuva eller på annat vis känner sig hängig. Allt för att minimera risken för smitta.

De som har ett sådant arbete att de kan jobba hemifrån har fått göra det, medan vissa arbetsplatser har fått stänga ner med kort varsel. Sjukvården har blivit överbelastad, ännu är det inte över.

Bara den där vardagliga saken som att kramas, hålla hand, skaka hand med främlingar, umgås med nya bekantskaper eller liknande, det har vi fått avstå helt och hållet. Livet är inte vad det varit och världen kommer nog aldrig att bli sig lik ingen.

Handsprit är bra, men tvål och vatten är ännu bättre att använda.

Ta hand om dig, kom ihåg att hålla avstånd, handsprit räcker långt men välj det inte framför tvål och vatten.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #december #tankarochkänslor #tankar #tankarochfunderingar #tisdag #corona #covid__19 #coronavirus #coronathoughts #coronaviruset

Gillar

Kommentarer

Rydell013
Rydell013,

Håller med dig helt och hållet det du har skrivit 😊

nouw.com/rydell013
mynameisjossan
mynameisjossan,

😊 Jag vet att jag inte är ensam om att tycka som jag gjort. Vad synd att året ska ha varit så som det varit

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Håller med dig i varenda ord. Kram❤

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,