Vilken skulle du ha valt?

Välja eller vänta?

Detta är ett tidsinställt inlägg!

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget med fint med dig. Just nu har jag en fundering på att skaffa mig en Nintendo Switch med tillbehör.

Bilden visar en Nintendo Switch 2019

Samtidigt som jag känner att jag vill ha en Nintendo Switch nu, så känner jag att det är möjligt att vänta också. Har läst att det ska komma en nyare konsol senare i år, om det nu blir så vet jag inte. Allt beror på hur det blir med chipp, eftersom det är stor brist på just chipp i hela branschen.

Den här konsolen som finns på marknaden nu har följande:

Stödda videoformat: 480p, 720p, 1080p (Full HD)

Lanseringsår: 2019

Skärm: Kapacitiv 6,2" LCD flertrycksskärm med upplösningen 1280x720

Batteritid: Batteritiden är mellan 4,5-9 timmar men varierar beroende på spel och användning. Som exempel kan nämnas att The Legend of Zelda: Breath of the Wild kan spelas i ungefär 5,5 timmar på en laddning.

Internminne: 32 GB, varav en del är reserverat för systemprogram. Det är lätt att utöka minnet med hjälp av microSDHC- eller microSDXC-kort.

Den konsolen som kommer om det är Nintendo Switch pro eller om den heter Nintendo Switch 2 vet jag inte.

Om det som jag läst stämmer, så kommer den nya konsolen ha en OLED-skärm och 4K-upplösning i dockat läge. För mig är det egentligen inte så att jag behöva ha en konsol sådär med 4K-upplösning, eftersom jag inte har en sådan TV som stödjer det. Jag kan ju inte bänka mig framför den TV min syster med familj har som har stöd för 4K. Mina föräldrar har inte heller 4K på sin TV och den jag brukar spela Nintendo Wii är inte ens en smart-tv. Vad ska jag egentligen med en konsol som stödjer 4K till, om jag ändå inte kan få ut något av det? Det vete tusan.

Det är ju även andra fördelar med den nya vad jag läst mig till.

Denna ännu ej tillkännagivna Nintendo-konsol kommer enligt en rapport från Bloomberg att ha en 7-tums skärm från Samsung Display, med en produktionsstart planerad i juli. Det faktiska släppdatumet för Nintendo Switch 2 kommer därför att bli lite senare på året.

Fördelar med OLED inkluderar högre kontrast och mindre batteriförbrukning, samt möjligheten att den nya konsolen även kommer att ha en snabbare uppdateringsfrekvens än den nuvarande konsolens 60 Hz.

Det är en trevlig uppgradering jämfört med originalkonsolen Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite, som för närvarande enbart erbjuder LCD-skärmar på 6,2 respektive 5,5 tum.

När Nintendo Switch 2 används i dockat läge med en TV, kommer den tydligen att ha stöd för en 4K-upplösning istället för vara begränsad till 1080p.

Nu är ju det här bara teorier och ingenting som riktigt är helt sant vad gäller denna konsol heller, men vad vet jag?

Jag hittade det här.

Här hittar jag även annat om den påstådda nya konsolen som inte finns med i min text till inlägget.

Bilden under visar en Nintendo Switch 2019

Hur skulle du ha gjort? Skulle du ha köpt en Nintendo Switch modell 2019 eller skulle du ha väntat på den påstådda nyare konsolen som eventuellt kommer att komma senare i år? Hur går tankarna?

Jag har alla fall sagt till min pappa att det inte är någon brådska för mig att skaffa en Nintendo Switch nu, om det ändå kommer att komma en nyare senare i år.

Jag är faktiskt osäker på hur jag ska göra. Jag har sagt en sak, men vet ändå inte riktigt hur jag ska tänka kring det.

  • Tankar
  • 46 visningar

Gillar

Kommentarer