Vilken dåre

Jag tänker inte nämna personen vid namn, men jag kan säga att det är min morfar. Han verkar tycka att det han gör är bra också, bara för att det är han som gör det eller vad man säger.

Jag träffade honom igår, han kom till mig i ett ärende. Han hade stått ett tag i fönstret till trapphuset och kollat på ett skatpar (skator) som håller på att bygga bo i ett träd utanför porten till lägenheten där jag bor.

Min morfar sa till mig att det är ett skatpar (fåglar) som håller på att bygga bo där ute i trädet och att han stått och tittat på de ett tag. Jag sa att jag vet det, eftersom pappa har sagt det till mig och det har han ju gjort. Där ljög jag inte och for med osanning.

Så morfar sa att han tycker inte att skator ska vara i tätbebyggt område eller om han sa bebyggelse. Han brukar själv skrämma livet ur dem berättade han. Där tycker han själv att han är rolig, vilket han inte är. Jag tycker så synd om skatorna, när han skrämmer de så som han gör.

Ja, det är sant. Han brukar skrämma slag på alla möjliga fåglar när han är i sin sommarstuga. De brukar ju äta upp masken för honom i gräsmattan. Masken som han kallar för "den lilla jordbrukaren".

Jag var i hans stuga för att hälsa på en gång med min ledsagare. Då tog morfar ett par vedträn och slog ihop de mot varandra så det bara ekade. Han skrämde slag på de fåglar som för tillfället var där och letade mask i hans gräsmatta.

Ibland brukar han skrika så högt han kan och han kan låta när han väl sätter den sidan till med rösten. Fåglarna blir ju livrädda och säkert grannarna runtomkring, när han står där vid sin sommarstuga och skriker halsen ur sig för att skrämma fåglarna. Grannarna kanske undrar vad min morfar är för en dåre? Jag är nog beredd att tycka han är en dåre, när han beter sig som en.

Jag har trott att han är djurvän, men icke sa Nicke. När man blir gammal ändrar man uppfattning och det känns tråkigt att man blir elak mot djur som inte gjort någonting. Särskilt fåglar som det handlar om här. Jag drar inte upp alla äldre människor, det här gäller min morfar ska jag säga.

Gillar

Kommentarer