Vilka ger juryns poäng i ESC #1

Hallå där ute i den berömda holken. Nu kommer jag att ge er vilka som kommer att ge juryns röster i ESC (Eurovision Song Contest) i år.

Tjeckien: Taťána Gregor Brzobohatá

Taťána är född i Trnava, en stad i västra Slovakien, som är belägen ca 50 km nordost om huvudstaden Bratislava.

Den här personen är skådespelerska, dansare, fotomodell och utsågs till Miss World den 30 september 2006. Hon har avslöjats som den person som kommer att avslöja resultaten av den tjeckiska juryn i finalen i Eurovision 2021. Sedan hon vann Miss World har hon blivit en FN: s hållbar utveckling Målambassadör.

Du kan läsa mer om henne här.

Polen: Ida Nowakowska

Ida är född i Warszawa, i Polens huvudstad.

Hon är en polsk-amerikansk dansare, skådespelerska och TV-personlighet. Fans av Junior Eurovision Song Contest kommer att komma ihåg henne som medvärd för tävlingarna 2019 och 2020 i Polen.

Ida var domare i den amerikanska talangshowen "The World's Best", och år 2019 blev hon värd för TVP: s populära morgonshow "Pytanie na śniadanie" (Fråga till frukost). Hon är den tredje personen som varit värd för Eurovision Junior två gånger.

Du kan läsa mer om henne här.

Albanien: Andri Xhahu

Andri Xhahu är född i Albaniens huvudstad Tirana.

Han är en radioprogramledare och journalist som varit programledare för programmet Gjithçka shqip på Radio Televizioni Shqiptar sedan 2008.

Han är internationellt främst känd för att ha avlämnat Albaniens röster vid Eurovision Song Contest sedan 2012. I år återvänder som talesman för sitt land igen. Detta blir den nionde tävlingen som han avslöjar resultatet av den albanska omröstningen vid tävlingen.

Den välkända TV-presentatören har blivit röst och ansiktet utåt för Eurovision Song Contest i Albanien och har etablerat sig som en av de som kommenterat tävlingen flest gånger.

Du kan läsa mer om honom här.

San Marino: Monica Fabbri

TV-presentatören Monica Fabbri har avslöjats som talesman för San Marino i år.. Hon arbetar i San Marino som presentatör och journalist.

Detta kommer att vara tredje gången som Monica ger poängen i tävlingen för sitt land. Hon gav även resultaten från San Marino vid tävlingarna 2012 och 2019.

Sverige: Carola

Den här kvinnan behöver nog ingen närmare presentation, men för skojs skull skriver jag lite om henne ändå.

Carola, vinnaren av Eurovision Song Contest 1991 har utsetts till Sveriges talesman vid tävlingen. Hon har deltagit 3 gånger i tävlingen och vunnit i Rom 1991.

"Det känns rätt det här året och jag är så lycklig. Det är ett hedersuppdrag som kommer att väcka många minnen"

Du kan läsa mer om henne här.

Schweiz: Angélique Beldner

Angélique har arbetat inom radio och TV sedan 1999. Sedan 2015 har hon varit presentatör för Tagesschau vid lunch- och kvällar. Tagesschau är en tysk nyhetssändning i ARD som produceras av ARD-aktuell och som visas flera gånger dagligen i tv-kanalen Das Erste.

Hon kommer att avslöja resultaten från den schweiziska juryn från Zürich.

Portugal: Elisa

Maria Elisa Silva, bara känd som Elisa, är en portugisisk sångerska från Ponta do Sol, som är en kommun på den sydvästra kusten av ön Madeira.

Hon som skulle ha tävlat i ESC 2020, men kommer istället att avslöja resultaten från den portugisiska juryn vid Eurovision i år.

Du kan läsa mer om henne här.

Här under är bidraget Elisa skulle ha tävlat med i fjol.

Israel: Lucy Ayoub

Lucy Ayoub (Arabic: لوسي ايوب‎, Hebrew: לוסי איוב‎; är född i Haifa som är den tredje största staden i Israel, efter Jerusalem och Tel Aviv.

Lucy som var värd för ESC 2019, där hon hade hand om Green Room, kommer att vara israelisk talesman i år. 2018 gav hon resultaten från den israeliska juryn vid ESC i Lissabon.

Du kan läsa mer om henne här.

Danmark: Tina Müller

Tina är född i Ringsted i Danmark, en stad som är centralort belägen på Själland.

Hon var TV-värd och presentatör för årets utgåva av Dansk Melodi Grand Prix. Hon har utsetts till talesman för Danmark vid årets ESC. Hon förklarade sin reaktion på rollen:

Att stå framför 200 miljoner tittare låter lite väl mycket, men omvänt varar det bara 20 sekunder. Det är en riktigt rolig och legendarisk uppgift som jag verkligen ser fram emot.

Hon lovar att hon inte kommer att skämta medan hon avslöjar resultaten från den danska juryn: "I min bok borde det inte handla om mig utan om artisterna, de som uppträder och själva showen. Jag hoppas kunna presentera det snyggt och utan att skämta. En sak är säker, du kommer inte att höra mig brista ut i sång - och jag tycker att du borde vara glad över det!"

Cypern: Louis Patsalides

Louis Patsalides är född i Cyperns huvudstad, Nicosia.

Han är både komiker och TV-presentatör. Hans religion är grekisk-ortodox.

Frankrike: Carla

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Jeg må bare spørre, hva er det med disse svarte feltene over teksten?

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Vilka svarta fält är det du menar? Jag ser inga svara fält

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Deler av det du har skrevet kommer opp som svarte streker på iPhone og iPad. Akkurat som om det var noe som ikke var lovlig å vise, men nå sjekket jeg Samsung mobilen og der syntes teksten fullt ut. Kanskje jeg må oppdatere noe?

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag vet inte alls varför det blev svart, eftersom det inte ska vara så alls. Jag har inte skrivit någonting konstigt eller använt mig av ord eller meningar som ej bör vara där 🥰

nouw.com/mynameisjossan