Vilka är programledarna för ESC 2021?

Hallå där ute i den berömda holken. Nu tänkte jag ta tillfället i akt att berätta vilka det är som kommer att vara programledare för ESC (Eurovision Song Contest) i arenan Ahoy i Rotterdam, Nederländerna i år.

I år är det 4 programledare, nämligen Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit och Nikkie Tutorials

Vill du inte fortsätta läsa detta, så är det bara att gå härifrån. Om du mot förmodan vill läsa mer, då är det bara att stanna kvar.

Chantal Janzen

Chantal Janzen föddes i Tegelen i Venlo kommun, Nederländerna. Hon är en nederländsk skådespelerska, sångerska och programledare i TV.

Hon har haft roller i "The Preacher", "Full Moon Party" och "Deuce Bigalow: European Gigolo" samt varit programledare för nederländska Idol.

Hon har även spelat rollen som Belle i musikalversionen av "Skönheten och odjuret" och gjort en låt mot cancer vid namn "Vecht Mee". Från 2011 spelar hon rollen som Glinda i musikalen "Wicked".

Du kan läsa mer om Chantal här.

Här under är en trailer för musikalen Wicked som Chantal var med i år 2011.

Edsilia Rombley

Edsilia Francisca Rombley föddes i i Amsterdam. Hon är en nederländsk sångerska och programledare. Hon medverkade i Eurovision Song Contest 1998 i Birmingham, där hon framförde bidraget "Hemel En Aarde" och slutade på en fjärdeplats. I 2007 års tävling representerade hon åter sitt land med On Top Of The World, men lyckades inte ta sig vidare från semifinalen. I den nederländska uttagningen framfördes låten på holländska och hette då Nooit meer zonder jou.

Edsilias karriär startade 1995, med Gracia Gorré, Karima Lemghari och Susan Haps i gruppen som heter Dignity. Namnet Dignity står för Dignified Individuals Giving New Insight To You. Ett år senare kom singlarna "Talk To Me" och "Hold Me" från samlingsalbumet "No Sweat" in på listorna.

Du kan läsa mer om Edsilia här.

Här under kan du se Edsilias framträdande från 1998 och även framträdandet från 2007.

Jan Smit

Johannes Harco "Jan" Smit är född i Volendam, Noord-Holland i Nederländerna. Han är en nederländsk sångare, programledare i TV, skådespelare och fotbollsdirektör. Han sjunger mestadels holländska låtar i en genre som kallas Volendam-musik.

Han började sin musikkarriär i Volendam där han var en del av ett pojkeband. Smit upptäcktes vid tio års ålder när ett pojkeband Volendam MWN sökte honom för sin sångtalang. Jantje gick med i bandet och hade en hitlåt. Därefter släppte han sin första solo-skiva producerad av tre MWN-medlemmar.

Förutom sin solokarriär gick han 2015 med i schlagertrio "KLUBBB3 "och 2017 "The Toppers". Som TV-presentatör har han arbetat med program som de bästa sångarna i Nederländerna (the best singers in the Netherlands) och Music Festival på torget (Music Festival on the square).

Sedan 1999 har Johannes tjänstgjort som ambassadör för SOS-barnbyar och är styrelseledamot för fotbollsklubben FC Volendam.

Du kan läsa mer om Jan här.

Här under kan du se ett klipp med Jan Smit från en arena i Amsterdam.

Nikkie Tutorials

Nikkie de Jager, bättre känd under sitt YouTube-kanalnamn NikkieTutorials, är en holländsk makeupartist och skönhetsvlogger, född i Wageningen, Nederländerna.

Efter att ha pressats på sin identitet kom hon ut som en transgenderkvinna i januari 2020.

Hon fick popularitet online 2015 efter att hennes YouTube-video "The Power of Makeup" blev populär och inspirerade många andra människor att våga visa sina ansikten med och utan smink. Från och med januari 2021 har hennes YouTube-kanal 13,8 miljoner prenumeranter och över 1,4 miljarder videovisningar.

Nikkie började först ladda upp videor till YouTube 2008, vid 14 års ålder, efter att ha sett MTV: s "The Hills" medan hon var sjuk och inspirerades av Lauren Conrads smink. Hon började sedan söka på YouTube efter handledning för att återskapa utseendet och inspirerades att börja skapa sitt eget. Efter att ha laddat upp videor i ungefär två år tog hon makeup-kurser på B Academy i Amsterdam. Ho signades sedan av Colourfool Agency 2011 och började arbeta som professionell makeupartist. [

Hösten 2013 blev hon huvudmake-artist för RTL 5-serien "I Can Make You a Supermodel" with Paul Fisher. Hon lämnade Colourfool Agency i början av 2014 för att arbeta som frilansande hår- och makeupartist.

Du kan läsa mer om Nikkie här.

Här under är den video hon blev populär med på YouTube och även en video när hon kommer ut som en trangenderkvinna.

  • 50 visningar

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Jeg er stor fan av ESC, så det er klart jeg vil lese det du skriver 😉 Jeg har hørt om Chantal og Nikki tidligere. Sistnevnte er jeg innom fra tid til annen på YT kontoen 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

ESC är en favorit faktiskt. Jag har ingen aning om någon av dessa sedan tidigare 1😊

nouw.com/mynameisjossan