Viktigt: Sverige borde också tänka till

Sydkorea har anslutit sig till länder som förbjuder plastpåsar! Landets dagligvarukedjor kommer tvingas erbjuda sina kunder påsar av tyg eller papper som kan återanvändas eller återvinnas, annars riskerar man höga böter.

Nu tycker jag också att vi här i Sverige ska ta vårt ansvar och erbjuda samma sak i våra dagligvarukedjor.

Plastpåsar är inte okej tycker jag och särskilt inte okej när de slängs på marken, blåser ut i havet och gör att våra sköldpaddor och andra djur i världshaven äter upp plastpåsen i tron att det är en manet. Vill det sig riktigt illa, så kan djuren som ätit plastpåsen faktiskt dö.

Helt sjukt, när jag tänker efter. Vi människor här i Sverige borde ta med oss egna tygkassar när vi handlar, så sparar vi både på resurser och på miljön, samt ser till djurens och naturens bästa. Inte bara för oss själva, utan även för kommande generationer

  • Viktigt
  • 100 visningar

Gillar

Kommentarer

eleonornilson
eleonornilson,
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det är inte så lätt som det verkar att få vårt land att byta stil
nouw.com/mynameisjossan
eleonornilson
eleonornilson,
Nej, verkligen inte! Det finns så små lätta saker man kan göra som skulle ge stora förändringar. Jag längtar tills tillverkarna till tvättmaskiner har satt in ett microplastfilter t.ex 👌🏻
nouw.com/eleonornilson
mynameisjossan
mynameisjossan,
Inte för att vara sådan, men vad gör det där filtret för skillnad? Jag har ingen aning
nouw.com/mynameisjossan
eleonornilson
eleonornilson,
När man tvättar poliester så släpps det ut microplaster ut i vattnet och ett microplastfilter skulle hindra detta. Skulle det vara en standard i tvättmaskiner att ha ett sånt filter så skulle det leda till mindre plaster i dricksvattnet och att djuren inte skulle få i sig det.
nouw.com/eleonornilson
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jaha, då förstår jag
nouw.com/mynameisjossan