Vi ställer upp om du gör det

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är bra med dig.

Har du varit på mammografi någon gång? Själv är jag för ung. Man måste vara 40, när man blir kallad dit första gången.

Mammografi innebär att brösten röntgas med en speciell teknik. Det är en av flera undersökningar som görs om du har besvär i brösten. Mammografi används också för att hitta bröstcancer tidigt vid de regelbundna undersökningar du kallas till om du är 40-74 år.

Ungefär hälften av alla fall av bröstcancer upptäcks vid screening med mammografi.

Kvinnor bjuds in till mammografi med 18-24 månaders mellanrum. Det är olika tidsintervall i olika delar av Sverige.

Vill du läsa och lära dig mer om mammografi, så kan du göra det här.

Text och fakta lånade online

Gillar

Kommentarer

T',

Så himla viktigt inlägg!


Svar: tack för din kommentar! Tyvärr ligger det på bloggportalen och jag kan inte göra något åt det. Det var reklamfritt förr och jag är själv frustrerad över att de har börjat med reklam som man inte kan välja bort.

devote.se/babustyle
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hej. Jag, det där inlägget är viktigt att uppmärksamma att man behöver kolla brösten regelbundet för att utesluta att man kan ha cancer och kunna upptäcka det i tid. Det vore ju väldigt bra om det fanns något liknande för männen, dit de kan gå med sin prostata för att se om de har cancer också.

Synd det inte går att välja bort reklamen. Här på min bloggportal går det att välja bort reklamen om man köper bort den. Dock inte reklamen som visas ovanför senaste inlägget om man kollar på bloggen via mobilen.

Är du sugen på att ha en gästbloggare?

Kram och hoppas att du får en fin dag 😊

nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,

Jag har varit på mammografi två gånger nu tror jag. Lite obehagligt men jag hade hört innan att det skulle göra så ont. Det gjorde det inte.

Väldigt bra att detta finns.

Hoppas att du får en fin dag❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ja, det är bra att det finns. Det borde finnas någonting för männen också, så att de får kolla sin prostata regelbundet.

Jag hoppas att du också får en fin dag och slipper blir så trött hos psykologen. Ta hand om dig och må så gott du bara kan idag ❤❤

nouw.com/mynameisjossan