Vem tror du vinner idol 2019?

Ikväll är det final av Idol 2019. Jag är riktigt taggad och hoppas att rätt person vinner, det vill säga den som är bäst ikväll. Båda grabbarna har varit stabila och riktigt bra hela tiden tycker jag, så det är svårt för mig att tippa någon direkt vinnare. Både två är fantastiska på scenen och deras magiska röster gör det bara ännu bättre.

Jag kan inte säga vilken som kommer att vinna, men en sak är säker. Det är en kille som kommer att stå som vinnare i år.

Jag kommer tyvärr inte att vara på plats i Globen, jag får nöja mig med att se allt från TV. Det funkar ju också väldigt bra, även om det inte är samma sak naturligtvis.

Tusse är 17 år, kommer från Dalarna och har drömt om idol sedan han var liten.

Han flydde från Kongo tillsammans med sin familj, men under flykten blev han separerad från sina föräldrar och kom ensam till Sverige. För fyra år sedan flyttade han in hos en familj i Tällberg, Dalarna.

Han har fobi för ormar, så han kan inte vara med i fångarna på fortet, har han berättat i en intervju.

Vilka låtar sjunger Tusse i finalen?

Eget val: There’s Nothing Holdin’ Me Back” - Shawn Mendes

Tittarnas val:Rise Like A Phoenix” - Conchita Wurst. Den har han sjungit för publik under en fredagsfinal förut, så den kan han ju riktigt bra.

Vinnarlåten: Rain

Freddie är 26 år gammal, kommer från Örebro, har en nyfödd dotter Leia, samt lilla mopsen Louie och sambon Emelie.

Största drömmen är att hålla på med musik och stå på de stora scenerna. Händer inte det, så vill han jobba med musik på något annat sätt. Kanske med andra artister eller med filmmusik.

När han inte sjunger jobbar han på DHL och kör ut paket.

Musikintresset har alltid funnits i hans släkt. Han var egentligen en idrottskille från början. Under hela sin uppväxt har han spelat både fotboll och bandy.

Vilka låtar sjunger Freddie i finalen?

Eget val: Where The Streets Have No Name” - U2

Tittarnas val: Uptown Funk” - Mark Ronson, Bruno Mars. Den har han sjungit under en fredagsfinal förut, så den kan han ju riktigt bra.

Vinnarlåten: Rain

Gillar

Kommentarer