Vattenträning

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag har jag varit på sista vattenträningen/vattengympan för terminen i badhuset eller om man säger simhallen. Det känns vemodigt, eftersom det ska stänga permanent efter att ha funnits hela min barndom. Det var där jag lärde mig att simma i årskurs 3, efter att ha fått extra simskola med 2 killar i min klass i skolan som inte heller kunde simma.

Nog om detta. Idag innan vi skulle köra igång med träningen, så satt jag i ångbastun en lång stund. Helskotta vad varmt det var, det riktigt brände i skinnet emellanåt. Jag fick gå ut och duscha av mig emellan gångerna jag var där inne.

Annars på vattenträningen var det att göra det vanliga, som att springa, simma med hjälp av benen och en simdyna som vi hade framför oss (en sådan likande, klicka), cykla med benen då vi använde en så kallad korv att använda som styre till en cykel (en sådan, klicka). Det heter egentligen flexistång. Vi fick också göra situps i vattnet, ligga på rygg och simma med benen när vi hade simdynan bakom nacken att ha huvudet på, jogga mm. Det var även träning för armarna, vilket var himla skönt.

Det blev ingen bubbelpool för någon av oss idag, inte vad jag vet i alla fall. Det blev heller ingen bastu för mig, eftersom jag pratade med en jobbarkompis till Cattis och glömde helt bort mig. Jag fick ju njuta av ångbastun istället eller njuta och njuta, snarare plåga skinnet en aning och ångande luft att andas in. Det är ju jobbigt på sitt vis, om man säger så, även om jag inte får svårt att andas eller så i den ångande luften.

Har för mig att vi var 5st som var med på träningen idag. Det är ganska lite, med tanke på att vi får vara 25st som max. I alla fall, så gjorde jag vad jag skulle eller försökte så gott jag kunde i alla fall, alltid något.

Nästa vecka den 31/5 börjar utegympan i elljusspåret bakom NHC Arena där hockeylaget Timrå IK har sina hemmamatcher bland annat. Det ska tydligen bli övningar längs elljusspåret. Gratis för medlemmar, 20:- för de som inte är medlemmar.

Vad är vattenträning?

Ett effektivt och skonsamt sätt att träna din kropp. Vattnet gör att du känner dig lätt samtidigt som det ger ett effektivt motstånd. Efter passet har du tillgång till bubbelpool och bastu. Passar dig som har fått Fysisk aktivitet på recept (FAR)

Vill du träna med Korpen och bor i närheten av Timrå eller i Timrå. Spana in hemsidan här. Du bokar din plats till varje pass via hemsidan eller via appen Zoezi. Du hittar hur du bokar via hemsidan här. Du kan boka pass en vecka i förväg. Man får vara 25 personer på alla pass. Avboka senast 1h innan passet börjar.

Du är alltid välkommen att prova ett pass vid ett tillfälle, i mån av plats. Det gäller även spinning (ingen bokning). Kom i god tid och prata med instruktören.

Om man bokar pass och hamnar i kö. Då får man kolla mailen, ifall någon avbokat och se om man kommit med på passet. Har man inte bokat och kommer till passet, så får man vara med i mån av plats. Var på passet senast fem minuter innan passet börjar, är du inte i tid så kan din plats gå till någon annan som inte bokat.

Vill du ha en app att boka in dig på pass med, istället för att behöva logga in via hemsidan varje gång?

Laddar ner appen Zoezi för Android här (hittas inte om man söker i Play butiken) eller sök Zoezi Android via Google.

Laddar ner appen Zoezi för iPhone, iPad mm genom App store här eller gå in på App store och sök Zoezi för att hitta appen.

Denna gång var det sista gången med vattengympa/vattenträning för terminen, men det återkommer igen i höst i nya simhallen/badhuset som ligger granne med NHC Arena..

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #bestofnouw2022 #träning #träningsmotivation #träningsinspiration #träningsdag #badhuset #simhall #gympa #träningsmod

Gillar