Vattengympa denna kväll

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Denna kväll har jag varit på näst sista vattengympan för terminen och i detta badhus som funnits sedan 1956 med bastu och tvagning, men invigdes 1957. Det är Norrlands äldsta simhall med en 25-meters bassäng. Min kompis har sagt att 3/9 invigs vår nya simhall. Jag har hört att Carl-Philip ska komma dit, men det vet man aldrig. Önska kan man ju.

I alla fall så var det himla skönt att både gå till simhallen och hem därifrån själv. Jag valde att inte fråga min pappa om han kunde möta mig eller fråga någon om skjuts som eventuellt ska åt samma håll som mig.

Vi fick göra övningar för hela kroppen, både för armar, mage och ben. Det var inte så himla jobbigt som jag hade trott, men skönt i alla fall. Går inte in på vad vi gjorde för övningar, men vi fick sprattla med benen, hoppa jämfota, grodhopp, använda armarna när man vikit korven till en kringla och göra övningar med när man använder en sådan att styrketräna med i vattnet (Du hittar vad en korv är här). Vi fick även springa, hoppa åt sidan, springa åt sidan, åka skidor med vår egen kropp som motstånd, simma, hålla oss i bassängkanten och sparka med benen mm.

Vi var bara 7 personer som var med på passet idag, om man räknar bort ledaren. Vi hade bara 1 ledare, istället för 2 på detta pass. Annars brukar de dela upp och ta halva passet var eller i alla fall dela på passet.

Den här gången blev det ingen stretchning, eftersom det var sista gången för en av ledarna att vara där. Hon valde att simma en sista gång i bassängen istället, vilket är upp till henne. Den 10/6 stänger simhallen för gott.

Hädanefter tar det lång tid för mig att gå hemifrån för att komma till nya simhallen, så då får jag be om skjuts av mina föräldrar. Som det är nu tar det ca mellan 10-15 minuter, beroende på hur fort jag går.

Här är barnbassängen

Här är bassängen för vuxna och andra med tillhörande bubbelpool, trampoliner, ångbastu mm

Vad är vattenträning?

Ett effektivt och skonsamt sätt att träna din kropp. Vattnet gör att du känner dig lätt samtidigt som det ger ett effektivt motstånd. Efter passet har du tillgång till bubbelpool och bastu. Passar dig som har fått Fysisk aktivitet på recept (FAR)

Vill du träna med Korpen och bor i närheten av Timrå eller i Timrå. Spana in hemsidan här. Du bokar din plats till varje pass via hemsidan eller via appen Zoezi. Du hittar hur du bokar via hemsidan här. Du kan boka pass en vecka i förväg. Man får vara 25 personer på alla pass. Avboka senast 1h innan passet börjar.

Du är alltid välkommen att prova ett pass vid ett tillfälle, i mån av plats. Det gäller även spinning (ingen bokning). Kom i god tid och prata med instruktören.

Om man bokar pass och hamnar i kö. Då får man kolla mailen, ifall någon avbokat och se om man kommit med på passet. Har man inte bokat och kommer till passet, så får man vara med i mån av plats. Var på passet senast fem minuter innan passet börjar, är du inte i tid så kan din plats gå till någon annan som inte bokat.

Vill du ha en app att boka in dig på pass med, istället för att behöva logga in via hemsidan varje gång?

Laddar ner appen Zoezi för Android här (hittas inte om man söker i Play butiken) eller sök Zoezi Android via Google.

Laddar ner appen Zoezi för iPhone, iPad mm genom App store här eller gå in på App store och sök Zoezi för att hitta appen.

Nästa tisdag är det sista gången med vattengympa/vattenträning för terminen, men det återkommer igen i höst.

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #bestofnouw2022 #träning #träningsmotivation #träningsinspiration #träningsdag #badhuset #simhall #gympa #träningsmod

Gillar