Värmeutslag eller svettutslag?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig. Det är riktigt fint med mig, men det är så varmt att jag fått värmeutslag på halsen. Inte kul, eftersom det svider och bränner.

Även värmen gör att jag blir så slö att jag bara orkar ligga på antingen soffan ute på balkongen eller sängen i sovalkoven idag.

Det är ungefär 25°C utomhus och jag ska dra till duschen för det första och få lite svalka. Därefter drar jag nog vidare, för att göra något jag just nu inte vet vad jag vill göra. Får se vad som händer.

Prioritering nummer 1 är att få ordning på värmeutslaget, så det inte kliar eller svider som nu.

Det är inte bara barn som får värmeutslag, även vuxna kan få det. Fy så hemskt. Det kanske är svettutslag? Jag har googlat, men får inte fram något vettigt där egentligen.

Enligt rexona.com är svettutslag en naturlig jäst på din hud som kallas candida som orsakar irritation när din huds naturliga balans rubbas. Det här kan hända när svett från dina körtlar inte avdunstar helt. Din hud kan klia och bli irriterad och få röda utslag, brännande känsla eller sprucken hud.

Enligt firstderm.com är värmeutslag, även känd som Miliaria, vanligast hos barn och spädbarn, men det påverkar fortfarande vuxna också. Speciellt om vädret är varmt och fuktigt. Detta utslag utvecklas när blockerade porer stänger in svett under huden.

Jag vet dock inte skillnaden på värmeutslag och svettutslag eller är det samma sak?

Gillar

Kommentarer