Varför redigera förebilder?

Jag tycker inte detta känns helt 100% rätt. Varför ta en kändis, som ska vara en förebild utåt och redigera honom eller henne så pass mycket, bara för att försöka passa in i tidningar, magasin och media?

Tänk gärna ett steg till, tänk på folk som har ätstörningar eller annat. De kanske tar livet av sig, för att de inte kan nå upp till kraven av att kunna se ut som kändisarna eller sin idol.

Här nedan följer en del bilder på sjukt dålig redigerade bilder på kändisar, som dessvärre hamnat i tidningar och på nätet i offentlighetens ljus.

Vad säger du? Sjukt eller hur. Kom gärna med din åsikt om detta till inlägget.

Här är Madonna. Inte fasen ser hon vackrare ut med den där redigeringen. Jag förstår vad personen som redigerade ville uppnå med bilden, men nej... det misslyckades. Detta blev en total flopp enligt mig.

Det ser ut som om Madonna har fått ett lager gummi (gummimask) över ansiktet, innan fotografering.

Det ska synas att man åldras, men det vill inte Kim Cattrall kännas vid, inte ens snyggt redigerat. Fy säger jag bara. Inte en enda liten rynka finns att uppnå i hennes ansikte. Värdelöst och hyn ser inte ens bra ut? Nej, visa upp lite rynkor på kvinnan, så man ser att hon åldrats. Hon är inte sådär slät längre och inte heller 25 år gammal, utan rynkor.

Jag dissar detta hårt.

Candice Huffine är vacker med kurvor tycker jag personligen. Varför ska man redigera henne, så att kroppen blir nästan helt oigenkännlig? Där går man verkligen för långt.

Snacka om vikthets för folk som ser detta via media och tror att detta är idealet. Så ser ju inte ens människan ut i verkligheten. Skäms på er som redigerat.

Jag dissar så högt det går. Visa gärna att det finns kändisar med hull på kroppen. Alla behöver inte vara trådsmala eller vältränade. Man duger precis lika bra som man är.

Okej att man vill fixa till lite på Justin Bieber, göra tatueringarna mörkare, redigera med ljussättningen osv. När man gör honom en aning biffigare i kroppen, om du förstår... då får det vara nog. Nu har det gått för långt.

Justin är vältränad nog som det är på den oredigerade bilden och behöver inte göra mer med utseendet via att redigeras tycker jag.

Nu får ni ge er. Till och med hans "paket" är förstorat en aning vid redigering. Låt honom vara som han är i kroppen, oredigerad.

På denna bild av Fergie tycker jag inte att man gjort så stor redigering. Man har bara livat upp en trött bild med skarpare färger i stort sätt. Bra där!

Åter igen har redigeringen gått till sin överdrift, denna gång på Britney Spears. Ansiktsdragen har tagits bort och munnen blivit en aning mindre. Inte helt okej kan tyckas.

Det syns ju även att man lagt till en del extra hår i efterhand, eftersom man kan se tröjan lysa igenom håret vid ett visst ställe.

Denna bild på Beyoncé ser inte alls bra ut efter redigering. Vad ville den som redigerade uppnå med resultatet? Var det att få bilden att se ut som om den skulle vara målad, så har personen lyckats med redigeringen, annars inte.

Jag tycker det är en helt misslyckad redigering. För det andra ser det inte bra redigerat ut vid näsan heller.

Okej att man vill förstärka färgerna av sminket, men allt annat är inte okej.

Åter igen har man varit där och tagit bort rynkorna vid ögonen, denna gång på Penelope Cruz. Inte alls särskilt snyggt eller tilltalande. Hon har inte så mycket rynkor vid ögonen att det stör helheten av bilden.

Det ska synas att folk åldras tycker jag. Skärpning och det nu.

Denna bild på Lindsay Lohan alltså, skjut mig i foten. Nästan den värsta redigeringen på år och dar.

Hon ser knappast ens verklig ut. Jag vet inte vad som hände med redigeringen av ansiktet, men det ser inte snyggt ut i alla fall. Känns inte alls som ett foto, man ska få känslan av antar jag.

Den där pricken på överläppen som gör att Lindsay är Lindsay, har helt försvunnit. Dålig stil, det är ju den som gör att hon är hon tycker jag.

Här är en bild från tidningen Vogue. Man har återigen pillat på en hälsosam tjej och redigerat henne till på tok för tunn och smal.

Som jag skrivit tidigare, så tycker jag detta är att gå för långt. Tänk ett steg till och börja visa hälsosammare människor i tidningar och inte överredigerade.

Att man ändrat och fixat med ljussättning i efterhand är helt okej tycker jag.

Prova nån gång att visa en människa oredigerad precis som den ser ut i verkligheten.

Åter igen, ingen lyckad redigering. Är det ett yngre utseende Pamela Anderson vill uppnå med denna bild, så är den helt okej. Annars ingenting för mig.

Alla drag som framhäver Pamela och gör henne till den hon här, har helt redigerats bort. För min del känns inte detta helt okej.

Shakira är bländande vacker som hon är tycker jag och behöver ingen närmare redigering.

Det är skönt att även den som redigerade tänkte till och lät hennes vackra drag vara kvar. Hon har inte heller gjorts smalare än hon är i ansiktet, vilket är riktigt bra där.

Att bakgrunden ändrats stör inte helheten heller, tycker jag.

Denna redigering blev jag positivt överraskad av.

  • Hiss/Diss
  • 245 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229