Varför blir man vårtrött?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är bra med dig, vilket det inte riktigt är med mig.

Jag känner av den där så kallade vårtröttheten, vilket tär på mig helt enormt. Jag får inte tillräckligt med sömn som det är och till råga på allt blir jag mer trött när jag har denna vårtrötthet.

Jag känner inte att jag duger någonting till, är dum i huvudet och allmänt någon som bara är allmänt fel, som inte borde finnas. Det är bara tankar som kommer när jag är trött och ingenting allvarligare än just tankar,

Dessa tankar gör sig påminda när jag sover extra på dagen, för att orka med mig och jag känner mig som någon som inte gör någonting, utan bara stannar hemma och inomhus hela tiden. Känner mig som den personen jag inte vill vara. Det känns som att andra gör mer än mig och är bättre än mig när jag mår dåligt.

När jag mår som jag gör, så känner jag mig som en person som inte längre behövs. Jag känner mig som sämsta människan på jorden, att det inte finns någon som är sämre än mig, att jag inte klarar av någonting osv. Listan kan göras lång.

Det här är just bara tankar i min hjärna när tröttheten är som värst och jag inte orkar med mig själv alls.

Vad jag har läst mig till är just detta. När det blir ljusare sjunker det nattliga hormonet melatonin, samtidigt som stresshormonet kortisol och signalsubstansen serotonin ökar. Resultatet blir att vi får mer energi, samtidigt som vi kan känna oss både trötta och nedstämda. Vilket beror på att kroppen reagerar snabbare än knoppen.

Det är just därför jag vill försöka komma ikapp i mitt eget mående, komma tillbaka till en nivå som känns bra för mig igen eller där jag brukar ligga i mitt mående. Just nu känns det inte som att jag är där jag känner att jag mår bra. Minsta lilla grej kan få mig att börja gråta, när jag bara tänker på min systers barn som ett exempel. Jag vill inte må så här. För att jag ska må bra igen, så gäller det att sova ordentligt om natten (försöka så gott det går) med tanke på att sömn är bra för kroppen. Sedan bör jag också lyssna på kroppens signaler och ta det så lugnt jag bara kan, inte stressa ihjäl mig och göra sådant som jag inte mår bra av.

Just nu behöver mitt mående komma tillbaka till där det ska vara, så jag vet inte om jag kommer att vara så aktiv här på bloggen, tills jag känner att jag är okej igen. Jag lovar att komma tillbaka, men först behöver jag bli pigg igen och må bra i mig själv. Du får ha överseende, jag kommer inte att lämna bloggen för gott. Det här gäller bara tills jag känner att mitt mående är okej igen.

Om du skriver någonting och jag inte svarar, så vet du varför. Just nu är inte sociala medier, så som bloggen någonting jag känner att jag mår bra av och då är det bra att jag lyssnar på det.

Det kommer att komma upp ett tidsinställt inlägg om dagen fram till fredag. Därefter kommer jag att fylla på med fler tidsinställda, om jag känner att det behövs eller om jag känner att jag kan återkomma igen som vanligt.

Hoppas att du mår bra och har det bra.

  • Tankar
  • 38 visningar

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

♥️♥️♥️♥️

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,
VeraLynn
VeraLynn,

Du er nok ikke alene om å ha det sånn, veldig vanlig om våren. Selv sliter jeg med allergi i forskjellige perioder. Var veldig trøtt og sliten for noen uker siden, så bedret det seg og nå er jeg påan igjen...

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,
Pollenallergiker är jag också, men äter allergitablett varje dag på grund av det den här tiden på året.
nouw.com/mynameisjossan