Vann rätt bidrag?

Hallå där ute i den berömda holken. Hur är läget med dig på kvällskvisten? Här är det bara fint, har precis kollat på Melodifestivalen. Nej, inte precis, men denna kväll i alla fall.

Det var en låt som mina föräldrar har som favorit som vann, nämligen Cornelia Jakobs. Själv tycker jag inte att bidraget är dåligt eller så, på något vis. Jag gillar den lite sådär, men helt usel var den inte. Har den i vilket fall som helst i min låtlista för 2022 hos Spotify, tillsammans med ett gäng andra låtar. Alla är dock inte från Mello. Listan kommer fyllas på under hela året och sluta lyssnas på när det kommer nya låtar året efter.

Vem är då denna vinnare? Hon heter Cornelia och är dotter till rockmusikern Jakob Samuel i gruppen The Poodles.

Hon är medlem i popgruppen Stockholm Syndrome (tidigare Love Generation), med vilka hon bland annat tävlat i Melodifestivalen 2011 och 2012 under det tidigare namnet, Love Generation.

Hon heter egentligen Anna Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, men är även känd under artistnamnet Cornelia Jakobs.

2021 deltog hon i Melodifestivalen som låtskrivare till låten ”Best of Me” som framfördes av Efraim Leo.

Här är vinnaren Cornelia Jakobs med bidraget Hold me closer. Låtskrivare: Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter.

I kulissen har Anders Bagge bett om ursäkt för att han tidigare dissat henne, då hon sökte till idol år 2008. Anders satt i ”Idol”-juryn, då en 16-årig Cornelia Jakobs sökte in till programmet, men gick inte vidare. Mer om ursäkten kan du läsa om här.

Nu till den stora frågan. Tycker du att rätta bidrag vann eller hade du sett något annat bidrag representera Sverige i ESC (Eurovision Song Contest) i Turin, Italien?

Hoppas att du får en god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar