Välkommen hem igen

Nu har jag kommit hem till min egen lägenhet igen. Det är som man säger... Borta bra, men hemma bäst!

Efter frukost gjorde vi oss iordning och checkade ut från hotellet. Vi hade tänkt att besöka Steinviksholmen, vilken jag besökte under en klassresa i gymnasiet. Det var dåligt väder, så det blev tyvärr inte av.

Vi har nog besökt och gjort det man som turist i Trondheim gör, i alla fall vad jag tror. Jag är absolut inte påläst eller så, men tror det i alla fall.

På hemvägen stannade vi för lunch i Östersund. Det blev att äta på Kebab House. Jag tog en kebabtallrik med pommes frites och en Coca-Cola.

Efter lunchen, stannade vi till på Åre Chokladfabrik. Min moster och hennes familj ville köpa choklad och då gjorde min familj det också. Det jag köpte var Pluppar, Chokladmix, Blåbär och Salt mandel Nougat. Tyvärr finns inte allt att hitta på hemsidan, så jag kan inte länka.

Vi tänkte även stanna i Bräcke, på Glassbaren för att äta hemgjord glass. Mamma läste på Instagram hos en person hon följer att de vunnit glass SM 2019. Det var lång kö och lite sämre väder. Vi bestämde oss för att strunta i glassen och fortsätta vidare istället.

Vi köpte även med oss Norsk läsk hem, som heter Villa. Jag drack den förra gången jag var i Norge med min moster och hennes familj. Den här gången smakade jag den inte, men kommer ihåg att den var god. Därför ville jag köpa med mig några liter hem, vilket jag gjorde.

Läsken Villa är egentligen en dryck med fruktchampagnesmak. Läste det på norska Wikipedia. Tidligere namn Villa Farris och Villa Champagnebrus är en läsk med fruktchampagnesmak, producerad av Ringnes. Villa-flaskan har en bild av byggningen av Villa Farris, en dansrestaurang och sällskapslokal som låg i Larvik. Den brann ned år 1971.

I februari 2018 kom Villa i sockerfri variant, denna har blått tak på villan på etiketten (i motsats till vanlig Villa, som brukar ha rött tak på etiketten).

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Välkommen tillbaka 😊
nouw.com/evelinarou
mynameisjossan
mynameisjossan,