Vad tycker jag om mina handkontroller?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig.

Här kommer jag att ge dig min recension av mina handkontroller till mitt Nintendo Switch OLED. Dessa handkontroller fungerar bra med föregående version av Switch och Switch lite också.

Jag börjar med mina Joy-Cons

Dessa har jag haft längst tid. Vid första anblick känns de två mer plastiga än de andra. Styrspakarna är heller ingenting jag går i god för. De känns väldigt mycket mer plastiga och de ger ingen skön spelkänsla alls. Jag får rätt och slätt ont i fingrarna av att inte ens ha spelat särskilt länge, några minuter på sin höjd.

Det där med knapparna ABXY eller BYXA som jag säger (Det ser ju ut att stå BYXA för oss som förstår svenska), så gör de ont att hålla ner länge när jag trycker på de. Inte alls särskilt bekvämt för fingrarna alls.

Det medföljnade Joy-Con grip, det känns bara för plastigt och oskönt att hålla i helt enkelt. Det gör ont i handflatan efter en stund att använda själva Joy-Con grip, eftersom det är för hårt och plastigt. Själva känslan ger mig ingenting att gilla direkt.

Plus i kanten för att det är vibration i dessa Joy-Cons, om än i liten skala. Dessa kontroller kan tas bort och användas var för sig, vilket är bra om man spelar tillsammans med någon, i spel där man behöver använda en Joy-Con i varsin hand eller sätta ihop de med själva skärmen och använda som en handhållen enhet.

De medföljande Joy-Con strap är inte mycket att hurra för heller tycker jag. Kan inte ens sätta dit de själv, eftersom de är så otroligt sega och svåra att få bort, även om man sätter plus mot plus och minus mot minus. Inte använt de alls till något spel, utan bara testat att sätta dit. Jag fick själv inte bort dessa, hur mycket jag än försökte. Min pappa fick hjälpa mig att använda våld för att få de att lossna från dessa Joy-Cons. Inte alls bra, det är lätt att någonting kan gå sönder och sedan inte kunna användas alls om man använder sig av lite hårdare tag. Det är ett minus i kanten där.

Det som jag läst, men som ännu inte drabbat mig. Jag har ju bara haft mina Joy-Cons så pass kort tid, det är att styrspakarna snabbt slits ut och inte längre är centrerade. De drar åt ett slumpmässigt håll hela tiden. Det gäller även handhållna enheten Switch Lite där man inte kan byta ut spakarna själv, vilket Nintendo stämts för. Ett minus där också, tyvärr.

Du kan även para ihop dina Joy-Cons med din dator eller mobiltelefon, så länge du har Bluetooth vill säga.

Har du tappat bort dina Joy-Cons så finns det en lösning för dig. Så länge de är igång, kan du gå in under controller i din Nintendo Switch och välja find conrollers. Därefter letar du reda på den eller de av dina Joy-Cons du vill leta efter. Din Joy-Con vibrerar så länge du håller knappen intryckt. Hur smart som helst ju.

Som helhet ger jag inte dessa kontroller mycket till någonting. De får typ 2 av 5 i läget som en vanlig handkontroll, ihopsatt med Joy-Con grip. Det är mest rättvist att gå på det eftersom de andra kontrollerna jag tipsar om är sådan "vanliga" handkontroller.

Jag fortsätter med min HORI Wireless HORIPAD (Mario IML)

Själva kontrollen i sig är lätt och smidig. har en räckvidd på 10 meter trådlös och upp till 15 timmars batteritid. Har aldrig tagit tid hur många timmar batteriet håller, men det känns länge i alla fall och det är bra.

Själva kontrollen i sig är inte alls tung på något vis, den är väldigt lätt att hålla i handen. Knapparna i den känns smidiga och ergonomiska. Det gör inte alls ont att hålla denna kontroll i handen på något vis. Själva styrspakarna är sköna att använda, vilket gör att jag inte får ont i händerna eller så. Får heller inte ont när jag trycker på knapparna ABXY eller någon av de andra. Knapparna ZL och ZR är lite längre (högre) på denna kontroll, än de är på Nintendo Pro Kontrollen.

Kontrollen har en bredd på 16.2cm, ett djup på 5.8cm, en höjd på 10.8cm, samt en vikt på 170g. Den ligger väldigt bra i handen och känns skön, men även där känns det att den är lite för plastig för min smak över lag.

Den har väldigt fint rundade kanter, vilket jag är ute efter. Det är ett plus bara det. Färgen och mönstret med Super Mario får ett plus i kanten det också. Det som jag verkligen saknar för att ge kontrollen full pott är att den saknar någon form av vibration. För att den ska vara ännu lättare att handhålla, så har vibrationen tagits bort.

Handkontrollen har en liten grej som lyser ovanpå, som en liten lampa som som visar när batteriet börjar ta slut och det är dags att ladda den.

Den är väldigt enkel att koppla ihop med sin Switch, bara att läsa på i medföljande instruktioner hur man går tillväga och sedan följa de i sin Switch.

Ett minus är att den inte supportar Amiibo. Längre ned i inlägget kommer jag att berätta vad Amiibo är för något, om du inte redan vet.

För att lätt se att den laddar, så är det ett fast sken på en liten lampa som slocknar när den laddat klart. Det är ett plus i kanten.

Handkontrollen går att sammankoppla via Bluetooth till Android, i alla fall med min Samsung Galaxy S10+. Då går det sedan att styra telefonen via handkontrollen och man behöver inte använda pekskärmen. Det är en lite rolig detalj, även om jag inte kommer att använda den med mobilen som det känns just nu.

Det verkar inte fungera att sammankoppla via Bluetooth till min PC i alla fall, även om jag har läst att den ska fungera för PC med Bluetooth. Min dator har Bluetooth som standard. Dock fungerar den att ansluta via medföljande laddsladd till PC med Windows 10.

Laddas med medföljande USB-C kabel i dockningsstationen i Nintendo Switch eller med annan USB-C kabel in i väggen med vanlig kontakt.

Kontrollen är officiellt licensierad av Nintendo.

Som helhet ger jag kontrollen en ganska svag 3 av 5. Den får inte mer än så, eftersom den inte förtjänar det alls.

Jag avslutar med Nintendo Switch Pro Controller

Den här kontrollen känns en aning tyngre i handen än den Horipad jag skrivit om här ovan.

Storlek, 10.6cm x 15.2cm x 6.0cm. Vikt, ca 246g. Att den känns tyngre än den Horipad jag skrivit om här ovan är ju glasklart eftersom den har en vikt på 170g, jämfört med denna kontroll som har en vikt på 246g. Det skiljer liksom 46g i vikt, vilket kan vara nog så avgörande ibland.

När jag tog ut den ur förpackningen och kände på den, så kändes styrspakarna väldigt mycket skönare att använda, om man jämför med både Joy-Cons och Horipad jag skrivit om här ovanför, även om Horpiaden har sköna styrspakar att använda.

På det stora hela är det typ likadan knappsats på Horipaden och den här Pro kontrollen. Bara det att Horpiaden inte har vit färg på pilarna till styrkorset eller vad man säger. Det är också olika knappar till hemknappen, knappen för att ta skärmbilder eller en liten video från spelet, samt dessa knappar + och -. På Horipaden är de sistnämna knapparna högre och mer i gummi, medan de i Pro kontrollen är av hårdplast. De kanske inte är så himla lika ändå, när jag väl tänker efter.

Handkontrollen synkroniseras automatiskt med din Switch, så du behöver inte göra det manuellt själv.

Handkontrollen ska ha upp till 40 timmars batteritid, vilket jag har svårt att tro. Upp till bevis säger jag bara. Detta kan vara kortare än 40h beroende på programvaran och de funktioner som används.

Om du använder handkontrollen med laddsladd, så kommer Pro Controllerns NFC -funktion att stängas av. Om du vill använda amiibo måste du antingen koppla bort din Pro Controller så att den återgår till en trådlös anslutning eller stänga av Pro Controller Wired Communication. Läs mer här.

Handkontrollen har inbyggd gyro och HD-rumble.

Det tar 6 timmar att ladda en Nintendo Pro kontroll fullt.

Jag vet faktiskt inte hur lång räckvidd det är på handkontrollen, eftersom jag inte kunnat läsa mig till det någonstans.

Kontrollen har en klassisk form med kurvade, mönstrade grepp som säkrar komfort även efter flera timmar av spel. Inbyggd rörelsekontroll gör att du i t ex racingspel får en naturlig känsla med denna kontroll. HD mullereffekt ger en direkt respons genom en inbyggd vibrationsmodul. Du kan till och med slå med dina Amiibo-figurer direkt på kontrollen för att para dem via NFC och hoppa direkt in i spelet. (Denna del av text lånad hos elgiganten.se)

Jag har läst många recensioner där folk höjer denna kontroll till skyarna, ett minus är dock priset sägs det. Jag har ju fått extra pengar från kommunen genom jobbet och kunde unna mig att köpa denna Nintendo Pro kontroll då.

När jag testat kontrollen på vissa spel, så inser jag att den är väldigt robust, stadig och bra. Den känns inte alls för tung, vilket gör den till en kontroll det är värt att skaffa också. Den ligger skönt i handen och dessa grepp som är nertill på kontrollen, gör det att den känns extra skön att hålla i. Det ger ett bra grepp när man ska spela, den glider inte omkring i handen och det känns heller inte som att man ska tappa den.

Just i de spel jag har testat, så känns inte vibrationen särskilt mycket. Det kanske bara är jag som har fel spel mot vad kontrollen är gjord för, vem vet? Jag har testat vibrationen på kontrollen utan att jag spelat några spel och den är rätt okej, om jag säger så.

Handkontrollen kan användas både på PC, PS3, Nintendo Switch, iOS, Android och PS5.

Laddas med medföljande USB-C kabel i dockningsstationen i Nintendo Switch eller med annan USB-C kabel in i väggen med vanlig kontakt.

Jag ger denna kontroll 4 eller möjligen 4,5 av 5 möjliga. Den är så pass bra att den förtjänar det. Med lite mer användning av den, så kanske mitt betyg höjs en aning och får full pott? Vem vet? Har just packat upp, laddat och börjat testa den en stund än så länge.

Du som vill veta vad amiibo är för någonting. Här kommer svaret. Vad är amiibo? amiibo är interaktiva samlarfiguriner och kort som kan kommunicera och interagera med kompatibla Nintendo Switch, Wii U- och Nintendo 3DS-spel.

Om du använder en amiibo när du spelar ett kompatibelt spel kommer du att upptäcka överraskande nya möjligheter och funktioner. amiibo kan ha flera olika effekter beroende på vilket spel du spelar: du kan låsa upp nya spellägen, vapen eller kläder eller till och med boosta din amiibos förmågor och göra den till en perfekt partner – eller en formidabel motståndare!

Med tillbehöret NFC Reader/Writer (säljs separat), kan du använda amiibo tillsammans med Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL och Nintendo 2DS.

Placera en amiibo på styrspaken på höger Joy-Con eller i mitten på Nintendo Switch Pro Controller.

Hur ser då en amiibo ut? Du hittar svaret här.

Själv har jag ännu ingenting med amiibo, varken spelkort eller figurer. Kanske att jag skaffar i framtiden, men vem vet. Det är i så fall ett senare projekt, om det blir så att jag skaffar några. Man kan faktiskt spela spel utan tillbehöret amiibo, vilket jag gör.

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

P.S Jag har suttit och gjort denna recension i mer än 3 timmar till er där ute. Det är bara så att jag har lånat videon från YouTube, den är inte min. Det är dock mina bilder och min ärliga åsikt om allt i detta inlägg.

#bestofnouw #nintendo #nintendoswitch #mario #controls #spel #spela #spelaspel #gamer #game #games #recension #recensioner

Gillar