Vad tycker jag om min kropp?

Hallå därute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig, vilket det är med mig.

Äntligen torsdag igen, som vi har längtat. Nä eller kanske inte direkt. Veckorna går ju så otroligt fort nu för tiden och man hinner ju knappt blinka. Det har jag skrivit förut, men gör det igen ju.

Detta inlägg har jag lånat frågor till hos @blondina efter att jag frågat om det var okej och det var det. Tack för det.

Nu kör vi igång med mina svar till frågorna.

Jag tycker min kropp är:

Inte den vackraste som finns och heller inte så vidrig att jag inte vet var jag ska ta vägen med den. Att den finns där och bär upp mig som den bör är ju ett plus. Jag är glad att den inte sviker. Jag tycker att min kropp ser så ful och äcklig ut, utan kläder eftersom jag inte är sådär smal som jag önskar att jag vore. Jag är inte någon skönhetsmodell eller så, jag är jag helt enkelt. Efter att ha klagat på min kropp någon minut ibland, går jag vidare i livet och sluta tänka. Det är som det är helt enkelt, varken mer eller mindre.

Min relation till kroppen har varit:

Ingenting jag älskar eller så. Jag har ingen bra relation till den, eftersom jag inte känner att den är så vacker som jag vill att den ska vara. Det är heller inte så att jag tänker på den varje dag som någonting av det fulaste som finns. Jag var väldigt smal när jag var yngre eller mer normalviktig, sedan kom det här med medicin för tvångstankar och dåligt mående, sedan har jag gått upp en massa i vikt. Jag är verkligen inte alls smal eller så, men det behöver man väl inte vara heller?

Det bästa med min kropp:

Det är att den funkar som den ska med att jag kan använda den till att gå, hoppa, röra mig och den biten. Jag kan använda min kropp till det den behöver i vardagen och det är det viktigaste för mig.

Så ser jag på andras kroppar:

Jag ser inte andras kroppar som någonting särskilt. Alla får ser ut som de själva vill, det är ingenting jag kan se ner på eller säga någonting om. Alla har rätt att få finnas, se ut och vara som de själva är utan att jag lägger någon värdering i det.

Så här ger jag min kropp energi:

Att ta promenader med sällskap, sova om dagarna när jag behöver, träna med Korpen Timrå när man får träna i grupp. Tränar då både medelgympa och vattengympa, måndag och tisdag.

Det här har min kropp klarat av:

Att vara så nere som jag var i gymnasiet, då jag motionscyklade 90-99 minuter flera gånger om dagen. Jag åt dåligt och ville inte alls leva med mig själv. Min kropp har tagit mycket stryk under den perioden men har nu kommit tillbaka sedan jag fick min antidepressiva medicin sådär år 2006 eller när det var. Min kropp har då klarat av att hålla ihop trots min viktuppgång i samband med dessa mediciner och ändå kunnat bära mig.

Min kropp mår bra av:

Regelbundna sovtider (vilket sällan blir av), att jag tar promenader med sällskap (allt för sällan det också) och att jag inte äter för onyttigt eller dricker läsk mitt i veckorna, bara ibland.

Min kropp mår dåligt av:

Oregelbundna sovtider, att jag inte äter både frukost, lunch och middag. Brukar sällan äta lunch, men äter då frukost vid 10:30-11:30 eller liknande, så då blir det bara någon kvarg till mellanmål och en kopp te. Den mår också dåligt av alla gånger jag ser ner på den och tänker att jag inte duger som jag är. Jag vågar då inte visa mig utan jacka eftersom jag tycker att jag är för tjock osv.

Så gör jag för att älska min kropp:

Älska låter så fel, eftersom jag inte gör det. Den finns bara där och är, liksom allt annat. Det är ingenting jag oftast tänker på, den bara är och finns. Jag hatar inte eller ogillar min kropp så mycket heller, men du förstår nog.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #nouw2021 #kropp #kroppen #listor #blogglistor #lista #blogglista

  • Tankar
  • 26 visningar

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Åh, vilket ärligt och bra inlägg. Tack för att du delar. Ta hand om din kropp! Kramar❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ta hand om din kropp du med 🥰🥰

nouw.com/mynameisjossan