Vad tycker jag om influensers?

Jag kommer generellt inte dra alla influensers över samma kam eller vad det heter. Jag är absolut inte sådan.

För ett tag sedan eller rättare sagt många år sedan (minns inte hur många) så följde jag en person på instagram. Personen hade då ett litet barn, jag följde för att jag tycker det är mysigt med små barn och jag generellt gillar barn. Jag gillade också vad den här personen stod för och vad den gjorde med sitt liv. Jag slutade följa personen när denna gjorde en grej som fick mig att tappa hakan och jag skrev till personen att jag slutar följa på grund av det där. I era ögon kanske det inte är en sådan big deal, men för mig är det de. Personen hade i samråd med sin man/sambo eller vad de nu var vid den tiden tagit med sig barnet i barnvagn (sittvagn) och gått till ett ställe där det satts upp reklamposters för en barnkonsert som skulle vara. Barnet som verkligen älskade figurerna på denna poster fick en av dessa posters nedtagna av ena föräldern med orden och jag kommer så väl ihåg de orden som den här influensern sade till barnet "Om någon frågar så säger vi att vi hittade den här på backen". Där och då kände jag att jag avföljer och skrev något till personen om det där. Sedan slutade jag följa.

Influensers kan få sina följare, även väldigt unga sådana att gå med på vad som helst. Jag nämner inga namn, men jag följde en person som ser väldigt bra ut och så vidare. Personen skrev att den funderat länge på att göra fillers i ansiktet. Personen ville inte se så trött ut och ville få ett naturligt resultat. Klart man säger att man velat göra det länge, om man blivit sponsrad, fått betalt eller fått behandlingen gratis. Eftersom personen är känd utåt, så kan denna påverka sina följare, genom att prata gott om kliniken h*n gjorde sina fillers på och samtidigt får företaget förhoppningsvis nya kunder som betalar för fillers. Inte alls bra eller något jag skulle gå i god för. Enligt mig får människor se ut hur de vill, så länge de själva är nöjd med sitt eget utseende. Personen verkar ha som motta "är man inte nöjd med sitt eget utseende, så är det bara att fixa och trixa". Personens budskap verkar vara "man duger inte som den man själv är". Är man inte nöjd med sig själv och sitt utseende, då är det bara att fixa och trixa, tills man är nöjd med resultatet. Klart man ställer upp, om man får betalt eller får behandlingen gratis! Nej, fan... aldrig att jag följer den där personen igen. Jag kan också vara trött på mitt utseende, men inte tusan gör jag fillers eller så. Att personen velat göra det länge. Nej, kyss mig i röva!

Sedan att det finns så många influensers som gör reklam för olika mobiltelefoner. Ja, ta Samsung Galaxy S10-serien som ett exempel. Jag äger en Galaxy S10+, jag betalar min telefon själv och berättar min ärliga åsikt, utan att vara sponsrad. Då kan jag lägga fokus på vad jag egentligen tycker och tänker kring telefonen, utan att behöva säga si eller så, för att jag verkligen blivit tillsagd att prata gott om telefonen. Vissa influensers får ju telefon så fort det kommer ut en ny modell av samma tillverkare som de redan haft, bara för att återigen prata gott om telefonen, bara de tagit upp telefonen ur förpackningen. Hur skevt är inte det.

Vissa influensers gör ju ingenting för att få bekräftelse eller beröm, de lever på sina föräldrar och blir kända därigenom. De behöver inte ens kämpa sig upp i rampljuset. Det finns många sådana personer, jag nämner inte några vid namn eller så. Ni vet nog bäst själv.

Sedan finns det folk som tjänar pengar genom sina barn också. Hemska tanke. Hade jag barn, då skulle jag aldrig sätta den eller de i rampljuset, utan låta de välja själva när de blivit så stora att de vet vad det handlar om och kommit till insikt med vad de själva vill. Magnus Ugglas son vill till exempel inte vara i rampljuset, något man får acceptera. Ja, det finns många barn med kända föräldrar som inte syns i rampljuset. Sedan finns det kända personer och influensers som filmar hela förlossningen del för del, redigerar och lägger ut till allmän beskådan. Inte ens där är det privat. Ungen ska exponeras för medierna så fort den ser dagens ljus. Det är också himla sjukt.

Alla människor får göra som de vill och vara den de själva vill, utan att jag klankar ner på dessa. Jag följer förresten några kändisar eller influensers kalla det var du vill, vars barn är i offentlighetens rampljus. Jag ser inget fel med det, men tycker det är sjukt att folk använder sina barn som någon slags källa till pengar. Jag menar inget illa, utan alla får göra som det själva vill med sina barn och sina liv. Jag kommer bara här med min ärliga åsikt om allting som rör det här.

Jag har gjort samarbeten med företag förut, men det var längesedan och nu för tiden gör jag det inte. Jag tycker det är skev väg att gå, att man kan sitta vid sin dator eller vara ute i skärgården med en kamera, filma en liten snutt med kameran, klippa ihop till en film med ljud, musik och så vidare, lägga upp på sociala medier och vips har tjänat pengar på det. Jag lägger inte heller ut eller använder min blogg som en källa till att tjäna pengar. Jag bloggar ändå, även om det inte ger mig en krona mer i kassan. Jag vill inte bli en influenser som blir igenkänd överallt, som inte ens kan gå ut genom ytterdörren, innan folk känner igen personen, kanske blir smygfotad, upplagt offentligt eller blir felciterad i media. Nej, någon måtta får det ändå vara.

Nu vet ni lite vad jag tycker om det här med influensers och att det blivit en så sjukt stor grej av något som inte borde vara det. Jag ska inte säga att man inte får vara influenser, men man bör tänka ett steg längre och inte göra vad som helst för pengar. Man får tänka på vilken målgrupp man riktar sig mot och vad man har för följare. Klart man tar efter och gör samma saker som sin stora förebild eller köper de produkter som influensern så varmt kommenderar, även om det är ren och skär dynga.

Alla vill ha sin beskärda del av rampljuset, det gäller bara att göra det på rätt sätt. Kom ihåg det.

Ha det så bra och kom ihåg att du är precis så bra som du själv känner att du är. Jag ser inte ner på någon, jag väljer bara vilka personer jag följer och inte följer. Jag hänger inte ut någon eller snackar skit om någon person offentligt. Känner du igen dig, så är det inte med flit. Jag är inte en sådan som vill att folk ska må dåligt på grund av mig.

  • Tankar
  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer