Vad hände igår kväll?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Trött är jag och ingen ork att blogga egentligen, men känner att jag inte vill ligga efter så mycket med mina inlägg. Det är nog att jag är efter med inlägg från igår kväll till nu, anser jag själv. Pallar inte ligga efter så länge, för jag vet att det kommer bli väldigt mycket på en gång om jag låter det vara.

Vad var det egentligen som händer igår kväll? Jo, det kan man ju fråga sig.

Det började med att jag och min pappa åkte iväg med deras bil (mina föräldrar bor tillsammans och har samma bil) mot Västanåfallet. Jag har inget körkort, så det var min pappa som körde. Jaja, nog om det.

Vi stannade en bit efter att vi kommit till Västanåfallet, inne på en skogsväg. Där klev vi ut och började lyssna efter ugglor första gången. Det hördes ljud från bilvägen, så vi bestämde oss för att fortsätta längre in i skogen på skogsvägen. Vi hörde då inte heller någonting som lät som hoande av någon uggla. Därefter när vi kom till det stället där vi parkerade för att gå ut och fika vårt medhavda te mm, så hörde vi en pärluggla. Jag som har tinnitis hade svårt att höra men vände mitt högeröra mot ljudet och hörde ugglan som hoade. Det var häftigt att höra ljudet i månskenet rakt in i skogen.

Vid sjön Skinnen där vi stannade utanför bilen för att dricka te mm, så hörde vi 3st pärlugglor som hoade. Det är ju så att de börjar söka efter en partner nu och då kan man höra hur de hoar, om man är på rätt plats vid rätt tillfälle alltså. Det lyckades vi med denna gång. Dock skulle det inte gå att spela in ljudet med mobilen, så jag lät bli att göra det alls.

Vi hörde också en pärluggla som hoade vid Andersjön och eventuellt hörde vi en pärluggla väldigt svagt vid Stor-Korstjärnen.

Som närmast hörde vi hoanden från någon pärluggla några hundra meter bort. Ganska häftigt ändå, att man kan höra sådant så pass nära och tydligt. Att ugglorna inte blir rädda när de hör bilen eller så kanske de inte uppfattar någonting, eftersom de är så inne i sitt? Jag vet inte, men häftigt i vilket fall som helst.

Det var väldigt fint med månen som var med oss hela tiden och även stjärnorna som fanns på himlen. Vi kunde bland annat se en del stjärnbilder.

På hemvägen var det fläckvis sådan dimma, så man inte såg så mycket var man körde. Det var lite här och var efter vägen, men inte så att det var ett problem. När vi kom ut på stora vägen så försvann det helt och hållet.

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll med allt du tar dig för eller inte tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #bestofnouw2022 #personligblogger #personligbloggare #personligblog #personligblogg #svenskbloggare #naturfotografi #mobilbilder #bilder #foto #västernorrland #fromtimråwithlove #sundsvall #timrå

Gillar