Vad är speciellt flickigt och pojkigt?

Jag börjar undra vad som är speciellt riktat till tjejer och vad som är speciellt riktat till killar? Jag undrar om det anses vara mer tjejigt att använda smink, klänningar och bära rosa?

Anses det var mer pojkigt att leka med bilar, ha bilar som hobby, åka motocross och bära blått?

Jag anser att det inte finns någonting som är riktat till pojkar och flickor, alltså generellt. Det finns ju avdelningar i klädaffärer som är riktade efter kön och det tycker jag är så himla fel. Jag tänker att man får ju klä sig, uttrycka sig och vara precis som man vill. Är det en man som vill gå omkring i kjol, långt hår och smink... go for it. Låt inte någon annan bestämma åt dig, utan kör på det du själv känner är snyggt och som du känner att du trivs i.

Man ska inte behöva bära en viss stämpel som säger att man är bög eller liknande, för att man till exempel bär en blommig hatt, har på sig lösnaglar eller läppstift. Det är helt och håller utifrån hur man känner sig som person. Jag ser inte annorlunda på en man för att han väljer att fläta sitt hår eller en kvinna som väljer att gå omkring i manliga kläder.

Det är ju faktiskt mer accepterat att gå omkring i manliga kläder och vara tjej, än för en man att gå omkring i kvinnliga kläder. Hur det nu kan komma sig, vi lever ju för tusan inte i en tid där man inte fick uttrycka sig och vara den man faktiskt känner att man är helt och hållet som person.

Jag har gjort någonting, men det är inte helt otippat och ingenting som gör att jag sticker ut på något udda vis eller så. Om ni är oroliga, så kan ni sluta vara det genast. Jag har inte gjort något helt utflippat, som inte passar in i samhällets normer liksom eller så.

För ett tag sedan såg jag en fin tröja med Britney Spears från hennes debut för 20 år sedan med …Baby One More Time. Jag blev så förälskad i tröjan att jag frågade mamma om jag fick köpa en. Jag vet att jag är nog gammal att göra det valet själv, men jag tänkte ändå fråga som med mycket annat. Hon sa att jag fick. Hon skulle iväg till köpcentret, så hon gick in till H&M, för att titta. I vår butik hade de inte fått in tröjan, så då beställde vi den via nätet.

Hör och häpna, jag köpte en manlig T-shirt, att kunna ha på mig själv. Jag är ingen man, utan en tjej och ändå köpte jag en manlig tröja. Mamma sa att det finns säkert inte en man som skulle vilja ha på sig en sådan tröja. Hon tyckte även att det inte ser ut att vara en tröja för en herre. Därför kunde jag ju med gott samvete köpa den, utan att det skriker man eller herre om mig.

  • Annat
  • 114 visningar

Gillar

Kommentarer