Trevlig restaurang

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Ikväll blev det middag på för mig ny restaurang inne i Sundsvall. Stället heter Blackstone Steakhouse.

Eftersom jag fyller år nu på lördag, så blev jag bjuden på detta av mina föräldrar. Vi orkade bara förrätt och varmrätt, ingen efterrätt tyvärr. Det får bli en annan gång.

Fördrinken blev en alkoholfri Piña colada, eftersom jag inte dricker alkohol.

Förrätt: Carpaccio:
Svensk biff, kaprisemulsion, friterad svartrot, picklade senapsfrön, rostade hasselnötter, Tryffelolja, krasse.

Varmrätt: MEAT Mixed Grill 300 g. Oxfilé, Kalvbiff, Hjort Utskuren fransyska. Till det valde jag potatisgratäng, bearnaisesås och rökt vitlökssmör.

Varmrätten kom in förstekt, men man fick själv steka den klar så att säga på en varm sten som var ca 700°C. Det var ett roligt koncept faktiskt.

Det var bara att skära skivor av köttet och steka det lite mer på den där stenen eftersom själva köttet var rosa när man skar det i bitar. Man fick instruerat vilken köttbit man skulle äta i vilken ordning också. Ville man, så fick man salta mer på stenen om man tyckte att köttet fastnade, men inte använda sås eller något smör på stenen.

Den här restaurangen kan jag varmt rekommendera er att besöka. Maten var för mig något utöver det vanliga, om jag säger så.

Varmrätten satt som en smäck i munnen, likaså det möra köttet till den utsökta potatisgratängen med den där goda bearnaisesåsen och det gudomliga vitlökssmöret. Jag är ett fan av vitlök.

Döm mig inte, men jag äter kött och kommer alltid att göra, men jag är inte den som inte kan äta vegetariskt också.

Restaurangen finns även i Borlänge, Falun, Gävle, Göteborg Kungstorget, Göteborg Linnégatan, Jönköping, Karlstad, Landskrona, Sundsvall, Västerås och Växjö.

Hoppas att du haft en fin kväll med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar