Tredje lördagen i maj

Idag är det tredje lördagen i maj, som du säkert har koll på redan.

Idag är det världs whiskey dagen. Det menas att man inbjuder alla att prova och fira livets vatten. Händelsen äger rum över hela världen. Om du inte kan hitta en händelse som händer nära dig varför inte ha din egen World Whisky-dagshändelse? Allt du behöver är en flaska whisky att dela med dina vänner. World Whisky Day firar alla typer av whisky och uppmuntrar alla att njuta av whisky på ett ansvarsfullt sätt. World Whisky Day handlar om att göra whisky trevligt och roligt. Det handlar inte om att vara exklusiv eller föreskrivande. Du kan dricka det medan du njuter av det (is, vatten, mixer - vad som passar för dig). Du får dricka en whiskey från vilken del av världen du själv vill.

Det är också fascinerande växters dag. Denna dag infaller den 18:e maj och har sedan starten 2012 utvecklats till ett stort internationellt arrangemang. Dagen arrangeras av forskare inom ämnesområdet växtbiologi. Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet, botaniska trädgårdar, tillsammans med jordbrukare och företag över stora delar av världen öppnar sina dörrar, och visar växternas fascinerande värld för intresserade av alla åldrar; från småbarn till mor-och farföräldrar. Syftet är att sätta växternas fascinerande värld i rampljuset och påminna om att växterna och vetenskapen om växternas biologi är av avgörande betydelse för vår möjlighet att utveckla ett samhälle som är både ekonomiskt-, socialt- och miljömässigt hållbart.

Sist, men inte minst så är det även internationella museidagen. 18 maj firas den internationella museidagen, International Museum Day, på många platser runt om i världen. Varje år sedan 1977 organiseras mängder av event och aktiviteter på museer runt om i hela världen kring den 18 maj för att öka medvetenheten om hur betydelsefulla museerna är för samhällsutvecklingen. ICOM (International Council of Museums) utser museidagens tema varje år och årets tema är EKONOMI OCH POLITIK – Räkna.

  • Annat
  • 44 visningar

Gillar

Kommentarer