Träning 1h

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Har ESC (Eurovision Song Contest) semifinal 1 i bakgrunden när jag skriver detta.

Ikväll var det dags för vattenträning (läs vattengympa). Det var riktigt kul som alltid. Nu är det bara 2 gånger kvar av denna träning, innan det är dags för att stänga simhallen 10/6 och komma till den nya simhallen som invigs 9/9,

I alla fall, så fick vi springa bakåt, framåt och åt sidan. Hålla i oss i kanten och sparka med benen, göra övningar med den där korven som vi fick göra till en kringla och använda i vattnet som styrketräning ungefär. Du hittar vad en korv är här. Det heter egentligen flexistång. Vi fick också springa runt allihop i en stor cirkel allihop och springa runt i en riktning ett tag och sedan byta håll efter ett tag. Ganska jobbigt när vattnet börjar gå åt ett hål och man ska försöka ta sig tillbaka till ett annat håll, Ändå bra träning, vill jag lova.

Vi fick också hålla i oss i bassängkanten med raka armar och göra övningar där, vi fick sparka förfullt i vattnet bland annat. Övningar på den djupa delen fick vi också göra med hjälp av den där korven vi fick använda som styre till en cykel och försöka cykla runt i en stor cirkel, samt en massa annat.

Stretching är också viktigt och något vi gör varje gång. Jag satt även en stund i bubbelpoolen, innan jag efter duschen var en sväng i bastun för att torka mig.

Vad är vattenträning?

Ett effektivt och skonsamt sätt att träna din kropp. Vattnet gör att du känner dig lätt samtidigt som det ger ett effektivt motstånd. Efter passet har du tillgång till bubbelpool och bastu. Passar dig som har fått Fysisk aktivitet på recept (FAR)

Vill du träna med Korpen och bor i närheten av Timrå eller i Timrå. Spana in hemsidan här. Du bokar din plats till varje pass via hemsidan eller via appen Zoezi. Du hittar hur du bokar via hemsidan här. Du kan boka pass en vecka i förväg. Man får vara 25 personer på alla pass. Avboka senast 1h innan passet börjar.

Du är alltid välkommen att prova ett pass vid ett tillfälle, i mån av plats. Det gäller även spinning (ingen bokning). Kom i god tid och prata med instruktören.

Om man bokar pass och hamnar i kö. Då får man kolla mailen, ifall någon avbokat och se om man kommit med på passet. Har man inte bokat och kommer till passet, så får man vara med i mån av plats. Var på passet senast fem minuter innan passet börjar, är du inte i tid så kan din plats gå till någon annan som inte bokat.

Vill du ha en app att boka in dig på pass med, istället för att behöva logga in via hemsidan varje gång?

Laddar ner appen Zoezi för Android här (hittas inte om man söker i Play butiken) eller sök Zoezi Android via Google.

Laddar ner appen Zoezi för iPhone, iPad mm genom App store här eller gå in på App store och sök Zoezi för att hitta appen.

Vårterminen pågår fram till 15 maj, medan vattenträning/vattengympan pågår fram till 24 maj.

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #bestofnouw2022 #träning #träningsmotivation #träningsinspiration #träningsdag #badhuset #simhall #gympa #träningsmod

Gillar