Tips på dokumentär

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Nu tänker jag tipsa om en dokumentär som finns att se hos Viaplay, serien heter "Johanna Möller - Sveriges mest hatade kvinna" och finns i totalt 3 delar.

Vad jag förstår av fallet så vet jag inte om hon verkligen blev rätt dömd och fick rätt straff. 14 år tycker jag är okej, men livstid är ingenting jag verkligen tycker är okej i hennes fall. Det verkar ju vara så att de som förhörde i rätten den pojkvän hon hade då, verkade vilja få det till att Johanna själv var inblandad och gav sig inte innan pojkvännen sades hennes namn. Ungefär som om de lade upp allt i knät på honom, för att få henne att verka skyldig. Hon kanske inte ens är skyldig.

Enligt Johanna själv, så var hon vid tiden för mordet iväg till först Willy´s men det var stängt, så hon åkte till ICA Maxi, men hade inget betalkort med sig eftersom pojkvännen hade hennes kort. Så hon drog iväg till Statoil istället och köpte en Cola. Hon hade tänkt tanka bilen, bara det att pojkvännen då hade hennes kort för att kunna tanka också. Hon hade lite pengar för att kunna köpa Coca-Cola, så hon gick in i Statoil för att köpa det. Så hon påstår sig att hon träffade en bekant där inne. Den bekanta de ringer upp säger att hon träffade någon som hon bara sa "Hej, hur mår du?" till när den personen gick in i Statoil och Johannas bekanta gick ut därifrån. Nämner ingenting om att hon träffat Johanna.

Johanna tror inte att någon kommer att träda fram och säga att de träffade henne. De är så rädda för att bli inblandade tror hon.

Hon visar inte några som helst känslor under intervjun när en person som arbetar med dokumentären träffar henne i fängelset. Hon är helt känslokall alltså, bara det att man ser att ögonen är blanka av tårar, det säger ju hel del om henne egentligen.

Jag tycker att Johanna ser lite otäck/skrämmande ut och ögonen säger en hel del, blandat med sorg. Jag vet inte vad jag ska tro. Hon påstår att hon inte körde bilen ut till sommarstugan där hennes föräldrar var, för att hjälpa pojkvännen att kunna mörda hennes föräldrar.

Både Johanna och pojkvännen ändrar sina historier gång på gång, så man vet inte vilken av de som talar sanning eller inte talar sanning, Mamman har också sin egen version av vad hon såg och vad hon minns från händelsen. Vissa vittnen finns det, men vad säger de i detta? Ja, inte mycket om du frågar mig.

Jag förstår att Johannas son som var med i dokumentären blev ledsen och besviken på sin mormor när hon rätt ut hade frågat honom om han var inblandad i mordet. Att ha en mormor som inte litar mer på sitt barnbarn, det tycker jag är helt sjukt. Man blir ju bara så ledsen, att en mormor inte har mer tillit är fruktansvärt. Han hade till och med svårt att hålla gråten borta när han i intervjun berättade om det.

Vill du veta hur Johannas barn lever idag? Läs då detta.

Handling: Johanna Möller, blir känd som ”Arbogakvinnan” och döms till livstids fängelse för att vara hjärnan bakom det uppmärksammade "Sommarstugemordet", 2016. Men är Johanna Möller verkligen rätt dömd?

Avsnitt: 3st Längd: Mellan 45 - 49 minuter Genre: Dokumentär/ True crime Åldersgräns: 15 år Medverkande: Johanna Möller, Marko Tuhkanen, Sonny Björk, Jan Olsson, Bosse Åström med fler

Jag såg klart hela serien igår kväll, eftersom jag tycker den var så spännande, men ändå hemsk med tanke på allt som hänt.

Är Johanna verkligen oskyldigt dömd? Vad tror du?

Du hittar serien hos Viaplay här.

#bestofnouw #serie #serietips #viaplayoriginals #viaplay

Gillar