Tillfällig lösning är också en lösning

Hallå i holken. Hoppas att läget är bra med dig, eftersom så är med mig.

Det som är konstigt, det är att jag fick en kortläsare i julklapp som använder sig av en USB-C i ena änden, vilket ingen tänkte på. När jag skulle stoppa in kortläsaren i datorn, så fanns det ingen sådan grej att kunna stoppa in i USB-uttaget i datorn. Det var då bara att vänta tills vi kan köpa en adapter trodde jag. Det var ingen affär öppen igår kväll, då jag tänkte testa den där kortläsaren och föra över bilder på min systerdotter sedan julaftonen. Besviken blev jag faktiskt, när det inte funkade. Vad kunde jag göra? Bara att vänta tills någon kunde skjutsa mig att köpa en sådan grej som behövs.

Att kunna låta den där kortläsaren via den där sladden (på bilden ovan) ansluta till mobilen funkade fint, eftersom den har USB-C som kabel för laddning. Det var ingenting jag ville egentligen, skulle bara kolla om det fungerade.

Efter ett tag började jag fundera på hur jag skulle kunna göra, för att få kortläsaren att fungera. Jag tänkte inte ge upp bara för att det var kväll. Jag kom då att tänka på en av mina externa hårddiskar och tänkte att det vore värt ett försök, för att se om kabeln med USB-grej i ena änden kunde funka för kortläsaren. Till min stora förtjusning funkade det och ingen är gladare än jag. Jag slipper nu vara besviken och tänka att det kommer att dröja några dagar tills jag kan få en sådan adapter med USB-grej som funkar till den där.

Det kommer i alla fall att köpas en sådan grej som behövs, men det är ändå inte lika stor brådska med det, när det visar sig att det funkar såhär tills vidare. Då behöver jag inte be om skjuts typ idag för att köpa den där adaptergrejen. Inte ofta grejor av olika märken har likadana kablar, så att man kan låna mellan dessa. Det är ändå tur att det fungerar såhär för min del just igår kväll.

Hade det inte fungerat och jag blivit för desperat, då hade jag lätt kunnat föra över bilderna från kameran via Wifi och låta mobilen ansluta till kameran. Sedan via kameran skicka över alla bilder till mobilen via en app som finns för det. Långsökt, jag vet. Det är dock ett alternativ, om än ett ganska jobbigt, långsökt och krångligt.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #december #tankarochkänslor #tankar #tankarochfunderingar #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #tankarochkänslor #tankarochfunderingar #tankar #tankarna #tankarnasnurrar #lösning #lösningar #problemlösningar #jagkan #jagkanalltfaktiskt #bra #externhårddisk #byta #kabelproblemer

  • Tankar
  • 21 visningar

Gillar

Kommentarer