Thunder in my heart - Serietips

En serie att tipsa om

Detta är ett tidsinställt inlägg!

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig.

Här kommer jag att tipsa om en serie som jag fastnade för och såg alla avsnitt på en eftermiddag/kväll. Serien har 8 avsnitt som är mellan 28 och 33 minuter.

Manuset och huvudroll står den före detta sjungande barnstjärnan Amy Deasismont (förr Diamond) för. Hon började 2015 att skriva manuset till serien och nu har den äntligen blivit till verklighet, i och med dessa karaktärer och så vidare. Som tonåring hade hon en framgångsrik popkarriär. Glöm Amy Diamond. Under sitt riktiga namn Amy Deasismont har hon nu skapat en tv-serie som både träffsäkert, engagerande och roligt skildrar hennes egen generations liv.

Jag tycker att serien var träffsäker och inte alls sådär barnsligt man kan få för sig när man ser vem som skrivit manus. Det är förutfattade meningar, jag vet. Amy har ju varit lite av en idol för mig och någon som jag beundrat, samt även givit en present då hon fyllde 18 år. Jag kan lugnt säga att jag tycker om den här serien, eftersom den både är gripande, välgjord och har en historia som jag tror många kan känna igen sig själva i. Någonting du bara måste se. Jag är inte ens partisk eftersom Amy varit min idol i många år, i och med musiken. Jag tycker ändå att den här serien har så mycket av allt, både glädje, sorg och skratt på en gång.

Titeln till serien kommer för övrigt från en Leo Sayer-hit från 1977.

Serien heter Thunder in my heart. Mer om serien kan du läsa här.

Handling: 22-åriga Sigrid - kallad Sigge - och hennes grupp vänner tampas med vuxenlivets oväntade krav samtidigt som de försöker förlika sig med sina egna identiteter, sina passioner och det förflutna.

Skådisar: Amy Deasismont, Penny Smitt, Alexander Abdallah, Gunilla Bergerham, Uje Brandelius, Gustaf Hammarsten, Julia Lyskova Juhlin, Simon Korkis Malki, Julia Marko-Nord, Malin Persson, Benjamin Shaps, Siham Shurafa, Helen Sjöholm, Christian Sundgren, Max Ulveson, Henny Åman

Regissör: Anders Hazelius, Sanna Lenken, Amy Deasismont Genre: Drama, Komedi Åldersgräns: 15 år Längd: 28 - 33 min per avsnitt Antal avsnitt: 8 st Premiärår: 23/5 2021 Var kan serien ses? Viaplay

Betyg: 5 av 5

  • Filmtips
  • 54 visningar

Gillar

Kommentarer