This or That - Jul (med en liten twist)

Hallå i holken!

Här kommer jag att bjuda på en lista med julrelaterade frågor eller mer saker att svara på. Du ser nog under tidens gång.

Dessa att fylla i har jag gjort en liten egen twist på. Jag tror inte att jag är ensam om att ha gjort en liten sådan variant, där jag utvecklar det jag väljer till ett svar också.

Julafton - Juldagen

Nu för tiden är jag inte ett lika stort fan av julen som jag var när jag var yngre. Jag gillar väl att umgås och så, men inte så mycket mer. Jag väljer då julafton, eftersom juldagen för mig inte är något särskilt.

Julfilmer - Julmusik

Jag och min pappa har som tradition att vi kollar på julfilmer vare år tillsammans, även nya som sådana vi sett förut och gillar. Julmusik är också en klassiker, jag föredrar både gamla klassiker som nya där också.

Lussebullar - Pepparkakor

I ärlighetens namn, så har jag ätit pepparkakor någon gång i år och lussebullar har jag inte ätit på länge, om jag minns rätt.

Inomhusdekorationer - Utomhusdekorationer

Jag får nog välja inomhusdekorationer, eftersom jag inte har någon uteplats att dekorera på. Den inglasade balkongen räknar jag som inomhus.

Adventsstjärna - Ljusstake

Jag har ljusstakar i båda mina fönster och på balkongen har jag en adventsstjärna. Kallas det inte julstjärna? Jag menar en adventsstjärna har man väl bara framme vid advent eller har jag helt fel?

Klapparna under granen - Tomten kommer med klapparna

Inget av dessa, sorgligt nog. Jag slutade tro på tomten för längesedan och klappar under granen har jag slutat med också. Förra julen fanns det några klappar under en blomkruka med en växt med stora, långa och hängande blad hos mina föräldrar. Mer än så behövs inte tycker jag. Det är bara hysteri med julen tycker jag, köpmännens tid. Ska man fira jul, så ska man göra det för barnen. Det är deras högtid och inte enbart de vuxnas tycker jag.

Prinskorv - Köttbullar

Nej, jag äter helst inget av detta. Får jag välja så blir det lax och sill som äts för min del.

Kalle Anka - Karl-Bertil

Jag ser båda två varje jul, även om det var samma sak förra gången. Det är tradition och det vill jag inte missa.

Gå till kyrkan - Mysa hemma

Jag myser hellre hemma. Jag har aldrig i hela mitt liv varit till kyrkan vid jul. Jag är inte uppvuxen med den traditionen och skulle inte nu i vuxen ålder heller gå till kyrkan.

Fira med närmaste familjen - Fira med hela släkten

Att fira med släkten tycker jag är så bökigt, eftersom det finns släkt lite varstans i vårt avlånga land. Jag tycker bäst om att fira med närmaste familjen, eftersom det är lugnast och skönast för mig.

Knäck - Kola

Knäck är det bästa för mig, eftersom det inte fastnar i tänderna på samma vis som kola brukar göra för mig och det ger inte lika stora känslor av att inte vara behagligt på grund av konsistensen

Ischoklad - Chokladtomtar

Ischoklad ätits inte nu för tiden och finns inte på julen hos oss längre. Chokladtomtar har jag aldrig ätit under jul, vad jag kan minnas.

Ge julklappar - Få julklappar

Det är nästan roligare att ge julklappar. Jag tycker om att se folks miner när de får något de inte väntat sig eller får något de verkligen önskar sig. Jag gillar mer att ge, än att få julklappar. Det blir inte så mycket av den varan heller, men det är bättre än inget.

Tomtar - Änglar

Det är fint med både tomtar och änglar. Jag har både tomtar och änglar hemma, både på fönsterbrädor och i julgranen.

Äkta gran - Plastgran

På grund av allergier i familjen, så har det alltid bara funnits plastgran i familjen, sedan jag var barn. Den där känslan och lukten av äkta gran har aldrig infunnit sig. Vet man ingenting annat, så spelar det ingen roll. För mig har det alltid fungerat med plastgran och det funkar än idag.

Glögg - Julmust

Glögg var ett måste förr om åren, i år har jag bara druckit glögg en gång. Det spelar ingen roll om jag dricker glögg eller inte har jag insett. Julmust är ett måste i alla fall, det om något tycker jag är tradition.

Jansson - Sill

Jansson äts inte på julbordet i min familj, eftersom det inte är en tradition. Den Jansson mamma gör tycker jag inte särskilt mycket om, men den som jag fått på jobbet är bra mycket godare. Då är det en personal som gör den själv. Sill är alltid gott, men det beror på vad det är för sill. Den mamma lägger in själv är den jag är uppvuxen med och den är himla god.

Jul hemma - Jul hos vänner/familj/släktingar

Jul hos familjen tycker jag mycket om. I alla fall förr om jularna. Nu när min systerdotter finns, så firar vi år hos henne med familj och min systers sambo med familj.

Julbord - Efterrätt

Efterrätt har jag mig veterligen aldrig ätit på julafton sådär. Det måste ha varit när man blev bjuden till farmor för att äta julmat med släkten, då man var barn. Jag måste då svara julbord.

Traditionell jul - Modern jul

Det spelar ingen roll faktiskt. Julen får vara hur traditionell eller modern den vill, men det ska vara tomtar och lite julpynt i alla fall.

Chokladkalender - Klappkalender

Hade klappkalender då jag var ett yngre barn. Nu för tiden tycker jag inte det är viktigt med någon kalender alls. Chokladkalender hade jag för något år sedan, då jag fick av min mosters mans pappa.

Julklappsrim - Julklappsleken

Det är så i min familj, att vi varken rimmar på paketen eller kör julklappsleken och har aldrig gjort. Det har aldrig varit en tradition med någonting av det.

Engelsk julmusik - Svensk julmusik

Det behöver naturligtvis inte vara utländska artister som sjunger på engelska, det kan likaväl andra artister också göra. Jag gillar julmusik på både engelska och svenska.

Doften av apelsin - Doften av kanel

Doften av kanel till gröten, dagen före julafton. Apelsin har vi aldrig ätit vid jul sådär, så att jag förknippar den lukten med julen.

Äta sig proppfull - Äta sparsamt

Att äta sparsamt är nog det man föredrar att göra, men ibland blir det lite för mycket av det goda. Jag tycker om att äta sparsamt på julafton och andra delar av året också. Jag brukar aldrig äta så jag är sådär övermätt.

Jul ända fram till Påsk - Julen åker ut efter nyår

Förr var jag en sådan som ville ha julen kvar hur länge som helst, med gran och julpynt. Nu för tiden spelar det ingen roll för mig, nu får den åka ut efter nyår.

Julkrubba - Pepparkakshus

I min familj har det aldrig varit en tradition med julkrubba. Det har aldrig funnits någon i mitt hem och finns fortfarande ingen. Pepparkakshus köpte vi färdigt när jag och min syster var barn. Sedan fick vi hjälpa till att dekorera det och det tyckte vi var mysigt. Det var den traditionen vi hade som barn. Nu har jag ingen tradition med någonting och det finns heller inget pepparkakshus i familjen.

Gillar

Kommentarer