Tanken på att dö

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig, vilket det är med mig.

Jag har en massa funderingar inom mig eller olika känslor i alla fall. Det brukar ju alla ha, så inget konstigt med det egentligen.

Jag tänker på döden, vilket i sig inte är så hemskt. Det är ju helt naturligt att dö av ålder, sjukdom osv även om det känns sorgligt för alla inblandade ändå.

Jag har faktiskt börjat tänka mycket på senaste tiden, jag menar tänka på döden. Jag är inte sjuk eller mår så dåligt att jag vill dö, det är inte det allt handlar om.

Jag börjar känna att jag är gammal eller i alla fall äldre, med mina snart 35 år här på jorden. Inte så konstigt att man börjar fundera i alla fall, tycker jag.

Det jag funderar på är hur det känns att dö eller vad som kommer hända på andra sidan, om det nu finns någon andra sidan? Jag undrar verkligen hur det känns att dö, hur kroppen reagerar om man dör en naturlig död av ålderdom.

Det finns så många olika sätt att dö på, så jag vet inte ens åt vilket håll jag ska tänka. Hur kommer jag att dö? Vad kommer att hända med mig? Hur kommer det att kännas för mig? Kommer jag att återfödas på nytt?

Om jag skulle återfödas, skulle jag då bli en blomma, ett djur, vinden som viner utanför fönstret eller någonting helt annat? Jag har ingen aning.

Inte för att jag tänker på det här varje dag, men det är klart att det ibland kommer till mig. Jag tänker som så att jag har småsyskon barn, en av dessa är lite över två år medan den andra är nyfödd. Det kanske just därför jag börjar tänka? Jag menar tänka i de banor att jag är så pass mycket äldre, så att jag kommer att gå bort långt före min systers barn.

Det är ju i och för sig naturligt att de som är äldre går före den yngre generationen, om det inte är någonting annat allvarligt som hänt.

Jag undrar vad som händer om man dör. Jag menar med själen och så vidare. Kommer man att se sina bortgångna anhöriga och vänner där borta på andra sidan, om det nu finns någon andra sida?

Man brukar ju prata om Gud och djävulen, men hör de ihop på något vis? Det sägs ju att om man varit stygg i sitt liv kommer man ner till honom och om man varit snäll i sitt liv kommer man till honom där uppe. Om man tror på Gud, så måste man ju tro på han där nere också eftersom dessa är varandras motpoler.

Jag har faktiskt ingen aning vad jag ska tro eller tänka i denna fråga. Det känns ändå ganska sorgligt tycker jag att tänka på att man har begränsat antal dagar och år på den här planeten. Mitt liv kan vara över imorgon eller så kan vi fortsätta tills jag är 90 år. Jag kan bli påkörd av en bil eller dö i sömnen, det är inget någon vet någonting om.

Hur tror du det är att dö eller du kanske vet hur det är att dö? Hur som helst, så vill jag verkligen inte dö här och nu eftersom jag känner att jag har så mycket kvar att utforska och upptäcka.

Det här med döden är ett svårt ämne. Lika svårt som det är att tänka på att vi alla ska den vägen vandra, lika svårt är det att veta vad som händer när man gått bort. Jag har ju hört att man blir 25 gram lättare, men är det då själen som vandrar vidare? Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om detta.

Det som händer kanske bara är att allting blir svart och man får en en oändligt lång vila. Ibland skulle det faktiskt vara skönt med den där vilan, men kanske inte för all evighet just nu.

Jag har inte planerat att lämna livet på jorden ännu, eftersom jag vill se min systers barn växa upp och blir till egna personligheter. Jag är snart 35 år och känner att livet fortfarande har mycket kvar att ge.

Livet är inte oändligt, så varför inte se till att göra det bästa av det som är kvar av livet man har?

Missförstå mig inte, men jag har planer på att fortsätta leva många år till. Jag är både frisk, har hälsan i behåll och mår prima.

Tanken på att en dag vara död skrämmer mig. Det känns inte alls kul att tänka så, även om det är en del av att vara levande. Alla växter och djur dör, vissnar och försvinner för evig tid efter ett tag. Väldigt sjukt att tänka så.

Hur tror du det är att vara död? Vad händer med en död människa? Kommer det alls att hända någonting med personen som dör?

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Tycker du reflekterar fint om döden. Det är säkert bra att du gör det.

Jag brukar inte tänka så mkt på min egen döds konsekvenser men däremot de jag älskar. Det skrämmer mig mer. Men har vari med när människor dött och det ser ganska fridfullt ut.

Brukar du tala med någon om döden? Eller tänker du mest själv? ❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hej. Nej, jag brukar inte tala om det så ofta, men det händer ibland. Jag har sett min farmor död. Det såg rofyllt och lugnt ut. Såg bara ut som att hon sov ❤

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tror det viktig å tillate seg å tenke på døden, og kjenne litt på følelsen. Det er mange som ikke vil snakke om døden, for det er kanskje litt skremmende ettersom vi ikke vet hva som skjer etterpå. Jeg er ikke kristen og tror ikke på gud, men jeg tror at det er noe mer når vi forlater denne verden. Hvordan vi dør, ja se det må vi nok vente med å finne ut av til det skjer. Når min pappa døde satt mamma og jeg på hver vår side av sengen og holdt han i hånden. Da han sovnet inn var det så fint å se at det ikke var noen kamp, og at ansiktet hans slappet helt av som han sov en rolig søvn 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ja, att tänka på döden är viktigt tycker jag med. Då blir men inte så rädd när det väl händer. Hade en jobbarkompis som gick bort 22 år gammal. Jag tror inte heller på någon gud eller är groende på något vis. Jag är glad över att jag har släktingar som blivit äldre. Mammas morfar blev 96 år och pappas mormor 94. Vem vet, jag kanske också lever länge. Får hoppas det i alla fall 🥰

nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,

Så är det för de flesta som dör av ålderdom, som för din farmor. De somnar bara lugnt in. Jag har sett massor av människor dö, eftersom jag jobbar på äldreboende.

Men nuför tiden lever många människor väldigt länge, det är inte ovanligt att de blir 95 år och äldre. Så du som bara blir 35 har säkert många många år kvar i livet!

Och sen när man dör, då får man ju se vad som händer....det blir som ett äventyr kanske, ingen vet ju. Men att man hamnar i helvetet, det tror jag inte på.

mynameisjossan
mynameisjossan,

Min mammas morfar blev 96 år och pappas mormor 94 har jag för mig. Hade en jobbarkompis som gick bort 22 år gammal. Klart man börjar tänka över sin egen död

nouw.com/mynameisjossan
Marit1998
Marit1998 ,

Har vart död x-antal gånger okej 2 gånger allt var svart sen vakna jag upp till liv igen…

nouw.com/marit1998
mynameisjossan
mynameisjossan,

Vad hände när du dog?

nouw.com/mynameisjossan
Marit1998
Marit1998 ,

Tappa luften…

nouw.com/marit1998