Tack för alla julklappar

Hallå där ute i den berömda holken. Jag orkar egentligen inte sitta här vid datorn, men jag gör det ändå för er skull. Jag vet inte om jag kommer att orka sitta här vid bloggen imorgon heller och därför gör jag det nu.

Jag måste börja med att säga tack och då menar jag tack till min syster med familj som ordnat en fin liten julafton med lite lätt att äta. Vi hade med gravad lax och sill. Det blev köpt rödbetssallad, julskinka nygjord, Janssons frestelse, köttbullar på lammfärs, prinskorvar, kokt potatis, ägghalvor med majonnäs räkor och dill, kalvsylta, leverpastej och hemgjord julsenap.

När vi kom hade min syster gjort en god förrätt på smördeg med cremé fraiche, äkta löjrom, röd lök och dill. Min systers sambo som inte äter löjrom fick räkor istället. Det tyckte han var gott.

Vi såg även när Lars Lerin tände ljuset som årets julvärld i SVT. Därefter så blev det i vanlig ordning att se när "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul". Min systerdotter på 1 år och 9 månader satt helt stilla och bara tittade. Hon orkade se hela allt på ungefär 1h, men det blev lite att klättra på sin morfar för att krama honom också. Det kan jag förstå, det är lång tid för de små att sitta stilla så länge som hon gjorde.

Det jag fick i julklapp var följande. Kom ihåg att jag inte önskat mig någonting och tycker att jag redan har allt som jag vill ha.

Nej, det var inte jag som fick den där hunden som min pappa höll på att bygga ihop när jag tog bilden, det var min systerdotter. Om du av någon anledning letar efter en likadan hund eller vill ha, Googla då på BRIO Tax åkleksak 30281.

Det jag fick var följande:

Leopardmönstrad klänning från Indiska. Du hittar den här.

Mumin icons t-shirt - Mumin forest petrol. Du hittar den här.

Skärbräda KUNG FU. Du hittar den här.

Plexgear Portable 420 USB 3.0-hubb 4-vägs. Du hittar den här.

Jag fick även te köpt hos Kahls The & Kaffehandel. Dessa teer var Sweetheart - Svart te med smak av Jordgubb Cream. Vanilla Chai - Svart te med smak av Kardemumma, Ingefära, Svartpeppar, Kanel, Vanilj, Nejlika.

Det bästa jag fick måste väl ändå vara ett par nya miljövänliga Icebug Grove Woolpower. Du hittar info om dessa här.

Lite snabb fakta, resten får du läsa på hemsidan om du vill.

Icebug, med bas i Jonsered, och Woolpower från Östersund.

Läder: Allt läder som används i Grove är guldrankat av Leather Working Group som garanterar att det producerats så hållbart som möjligt.

Alger: Mellansula och innersula är gjord med Bloom Foam, ett slags skum som görs av alger som skördas från övergödda sjöar.

Spöknät: Häl- och tåkappan är gjord med återvunna fisknät som på det sättet blir något användbart istället för att förstöra haven.

Ullspill: Spillrester från Woolpowers produktion skapar överdelen på Grove och ser till att du håller dig varm hela vintern.

Odubbat: Grove med Michelinsula

Dubbat: Grove med Bugrip-sula

P.S Vissa bilder är lånade online

Gillar

Kommentarer