Svarat på lite viktiga mail

Viktigt

Jag har nyss suttit och gått igenom viktiga mail, i min strid om att få bort boken "Albin tänker om" eller "Tjocke Albin tänker om" från försäljning. Den gör ju mer skada än nytta.

Igår hade jag kontakt med Stina Wollter. Vi skrev inte så mycket till varandra, men i alla fall en liten del. Hon tycker också att boken är vansinne. Hon skriver "Framför allt: det är inte farligt att vara tjock!" Vi båda håller med om det inte är farligt, så länge det inte går till överdrift och man inte kan röra sig.

Jag har fått svar från några olika sajter. En av de aktuella som jag fått svar ifrån säljer inte böcker själv, utan de skickar besökarna vidare till andra stora bokhandlare, dör boken finns. Allt inventory får de från samma databas som t.ex. Bokus/Adlibris och dylikt - den heter Bokinfo.se. De ville även veta vilka sajter jag varit inne på, så att de ändå kanske kunde blocka boken på något sätt. Jag uppgav då alla sidor jag varit inne på där boken finns till försäljning eller som PDF.

Bokbörsen svarade såhär: Bokbörsen är en annonsmarknad för begagnade böcker och skivor. Vi har inga egna böcker eller skivor till salu. Varje annons representerar normalt ett enstaka exemplar av en begagnad bok eller skiva som saluförs av en enskild säljare/annonsör.

Enligt våra villkor ska annonsering och försäljning ske i överensstämmelse med svensk lag. Det innebär bland annat att vi inte tillåter material som i text eller bild kan anses utgöra förtal, hets mot folkgrupp, barnpornografi eller olaga våldsskildring, eller som uppmanar till brott. Utifrån detta kommer vi inte att på eget bevåg ta bort den angivna titeln.

Mvh, Bokbörsens support

Fick också svar från ett annat bokförlag. Tar bara med det väsentliga i mailet jag fått som svar. Då vi är en bokhandel som tillhandahåller alla typer av böcker inom samtliga genre så gör vi ingen enskkild bedömning utifrån smak om en bok ska finnas i vårt system eller ej. Bryter däremot boken mot lagen så plockar vi självklart bort den.

Samtidigt betyder våra kunders åsikter mycket och därför kommer jag skicka detta vidare till vårt etiska råd som gör en bedömning om denna titel kan vara föremål för eventuell avstängning.

Fick svar från ett annat förlag också. För din kännedom är den bok vi har givit ut kontrollerad mot livsmedelsverkets allmänna reklamationer. Författaren som har skrivit boken är legitimerad sjuksköterska och barnmorska.

  • Viktigt
  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

YouTube