Sushi till middag

Jag vet att jag skrivit ett inlägg om att man inte bör äta jätteräkor, scampi och allt vad de heter. Läxa upp mig om du vill, men tänk om dessa räkor är MSC märkta eller så? Vem vet?

Egentligen ska man inte ära dessa räkor, för att det förstörs en massa träd i Thailand där dessa räkor odlas. Jag har ett inlägg om detta här, om du är intresserad.

Jag tycker mycket om sushi, men äter det sällan. Ibland gör det ingenting om jag äter dessa räkor. Man kan inte hålla på att utesluta allt från sushin, då blir det ingenting kvar. Att äta crabsticks, det gör jag absolut inte. Jag tycker inte att det är gott och då kan jag inte hålla på att utesluta någonting mer ur min sushi. Man får helt enkelt ta det som finns.

Om alla skulle tänka precis som jag, då skulle det verkligen inte vara bra för varken klimat eller miljö. Jag vet och kommer att tänka om till nästa gång.

Hoppas du inte är jättebesviken på mig för det här, att jag inte lever som jag lär alltså. 🤗😶

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Det finns många som inte lever som de lär. Det är ju lättare att tala om för andra hur de ska göra än att verkligen göra så själv.
Därför brukar jag inte fästa så stor vikt vid vad andra säger utan tänka själv.
Så om du äter de där räkorna kommer inte att drabba mitt samvete och ditt samvete är ditt eget att ge uppmärksamhet till - eller inte.