Strandcaféet - Recension

Hallå där ute i den berömda holken. Jag kommer här att ge dig min recension av en bok jag läst som jag verkligen tycker om. Det är en bok som inte går att lägga ifrån sig, eftersom man bara vill läsa mer. Det är en helt underbar bok på många vis, den ger både glädje, sorg och allt därtill.

Boken jag tänker tipsa om heter Strandcaféet och är skriven av Lucy Diamond, men översatt till svenska.

Det är en feelgood bok, den första i en serie skriven av Sue Mongredien under pseudonymen Lucy Diamond som är en av Englands mest populära feelgoodförfattare.

Jag vet inte hur många böcker serien innehåller, men jag har 3 och ska börja läsa den andra delen snart. Har sett att det kommit ännu fler böcker i serien.

Det handlar om en tjej/kvinna som heter Evie som har 2 systrar med helt perfekta familjeliv, vilka alltid sett Evie som familjens svarta får.

Deras moster vid namn Jo går bort och låter Evie ärva hennes älskade café vid stranden i Cornwall. Hon funderar hur hon ska göra med caféet som hon varit till sedan hon var barn och hjälpt sin moster.

Evie är inte den personen som är bra på att laga mat, hon bränner allt hon lagar. Hon kan inte bara lämna staden där hon bor, eftersom hon är tillsammans med en man vid namn Matthew som också har en son vid namn Saul som Evie är mycket fäst vid. Inte kan hon lämna allt och ta över caféet, hur ska det då gå med Saul? Kommer de någonsin att träffas igen om hon bestämmer sig för att ta över caféet?

Frågorna är många och boken känns inte alls tråkig på något vis, den tar fart på ett mycket fint vis efter begravningen av moster Jo.

Den här boken får mig att må bra, känna att det finns hopp och ljusglimtar där det annars varit rätt mörkt och dystert.

Handling: Evie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medan hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå igenom som sångerska, skådespelare och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och lever ett lite för stillsamt liv med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän.

När Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie hennes strandcafé i Cornwall. Fast besluten att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt varken när det kommer till jobb eller kärlek.

Du kan läsa ett smakprov av boken här.

Författare: Lucy Diamond Översättare: Ann Margret Forsström Utgiven: 2017-05-30 Antal sidor: 338

I slutet av boken får du veta författarens 5 favoritstränder. Du får även veta hur man tillreder ett perfekt eftermiddagste med inspiration från Cornwall, tillsammans med ett klassiskt sconesrecept.

Av mig får boken 5 av 5 i betyg, eftersom den har allt man kan önska och lite till. Den är godhjärtad, har kärlek och gemenskap i en salig blandning tillsammans med en liten gnutta hopplöshet mitt i allt. Det är precis så det är i verkliga livet också.

#bestofnouw #nouwblogg #bokrecension #bokrecensioner

Gillar