Stolt över mig själv

Idag kan man inte säga att jag är lat, för jag har gjort saker inomhus hela förmiddagen eller i alla fall några timmar. Jag och tid är inte bästa vänner, så jag har ingen koll på hur länge jag egentligen höll på. Det är ingenting jag behöver ha koll på heller.

Jag har plockat ur sängkläderna i min säng (örngott, påslakan, underlakan), bytt handdukar och badlakan i badrummet, dammtorkat med dammvippa alla tavlor, alla lister runt väggarna och fönstren, alla grejer som står i fönstren + alla fönsterbrädor. Därefter har jag dammat av min TV, mina högtalare, alla mina stolar i köksdelen, mitt databord, min dator, mina tavlor, min säng och mina lampor mm.

Jag har även plockat ur diskmaskinen med torr disk som var klar sedan igår och stoppat in frukostdisken, efter att jag plockat ur det som var rengjort och torrt på sin plats i köksskåp och lådor. Sedan torkade jag av köksbordet och vardagsrumsbordet. Jag har även rengjort handfatet i badrummet, samt min spis och fläkt.

Jag kände att jag inte kan låta mamma och pappa göra allt åt mig. Har även kört igång tvättmaskinen som finns i min lägenheten, den ska mamma hjälpa mig hänga på tork senare, så kan jag plocka undan det jag vet att jag kan sen som inte är för stort, som påslakan och lakan typ. Hon får hjälpa mig att rengöra toaletten också, eftersom jag inte orkar någonting mer.

Pappa får hjälpa mig att bädda sängen och dammsuga när jag gjort allt annat så bra.

Bilden som ska föreställa mig är gjord med ett program som finns inbyggt i vissa av Samsungs nyare telefoner och programvara, nämligen AR-zon. Den finns alltså inte som app att ladda ner, om någon trodde det.

Egentligen är det här ingen biggie för er som inte har någon diagnos, men för mig är det här en jättestor sak. Jag har nämligen Aspergers syndrom, vilket gör att jag blir trött och slut bara av att göra det lilla som att torka mitt köksbord, så det gör jag inte varje dag. I och med min diagnos så kan jag bli så trött och slut, att jag behöver vila flera dagar efter att jag hållit på med detta städande. Just nu känner jag mig inte alls trött eller slut på något vis. Tack och lov för det.

Vi med Aspergers syndrom tycker inte att det är tråkigt att göra vissa saker som har med städning att göra, vi klarar helt enkelt inte av det. Dels vet vi inte var vi ska börja, om vi inte fått instruktioner om var vi ska börja och hur vi ska göra, dels är det på grund av att alla moment gör att vi blir mer trött och slut än någon som inte har den diagnos vi har. Vi med Asperger tar in allt med syn och hörsel samtidigt, vilket gör att det bara i sig är jobbigt nog. Jag är glad över mig själv och stolt över att jag klarat av att göra detta, utan större problem idag. Ju mer jag kan klara av att göra själv, ju bättre. Med det sagt är det inte säkert att jag klarar av att göra lika mycket själv nästa gång det är dags för städning igen. Allt beror på dagsformen och hur jag känner att jag mår i både hjärnan och kroppen i övrigt, eftersom det också spelar in.

Nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en paus med att slappa och ta det lugnt ett tag.

#bestofnouw #nouw_blogger #nouw2021 #bestofnouw2021

  • Dagbok
  • 34 visningar

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Bra jobbat! Du gör så mkt bra. Kan inte tänka mig att nån tror du är lat. Du jobbar ju två ggr i veckan också i vanliga fall. Njedu, det sista du är är lat. Heja dig! Nu får du vila. Kram🥰

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag jobbar två halvdagar i veckan i vanliga fall och så tränar jag två gånger i veckan både medelgympa och vattengympa 👍🥰

nouw.com/mynameisjossan
VeraLynn
VeraLynn,

Du har gjort alt det jeg ønsker at jeg orket å gjøre i dag, men med en fortsatt betent skulder får det bare vente. Du har virkelig vært flink/duktig i dag 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,

Du kan nog städa en annan dag, ingen brådska med någonting. Du kan ta det i din egen takt och göra det när du känner att du har tid eller ork. ❤

nouw.com/mynameisjossan