Stängt under obestämd tid

Hallå i den berömda holken!

Hoppas allt är bra med dig. Detta inlägg skriver jag inte, för att någon frågat mig om jag kommer att skriva ett sådant eller för att någon vill att jag fixar ett sådant inlägg. Nej, jag gör det för att jag tänkte göra det direkt då jag fick reda på det. Som läget var då, så kände jag inte att det var rätt att dela just då. Jag delar nu istället. Hoppas du är okej med det.

På grund av att läget är som det är med denna pandemi av Corona (Covid-19) som råder över världen, så har Daglig verksamhet där mitt jobb går under stängt från och med idag, tills vidare. Det är ingen som i nuläget vet hur länge allt kommer att vara stängt och när det är okej att kunna öppna upp för att komma tillbaka. Det kan vara allt ifrån några veckor, till flera månader. Ingen som vet när den här pandemin är över, inte ens folkhälsomyndigheten.

Det är bra att man tar det säkra före det osäkra, genom att stänga ner vår arbetsplats. Jag som arbetar på kommunhuset, får inte ens vara där i nuläget. Ingenting jag grämer mig över, men det är tråkigt när jag precis kommit in i det nya och trivs så otroligt bra med det jag gör på min arbetsplats. Fler arbetsplatser borde stänga ner snart, fler kommer att bli smittade det är jag nästan säker på. Jag har inte fått någon smitta eller blivit drabbad av Corona, vad jag vet i alla fall. Hoppas jag inte blir det och ingen annan heller för den delen.

Jag kan vistas ute i friska luften och hälsa på min familj om jag vill. Det säger mina föräldrar och även min syster också. Jag behöver verkligen inte sitta inomhus i någon slags karantän och inte träffa någon, sådana är inte reglerna. Det finns ju folk som jobbar som vanligt och som man också kan träffa. Man ska däremot undvika att träffa äldre släktingar eller vistas på äldreboenden mm.

Att resa runt i landet avråds det också ifrån. Jag har faktiskt ingen planerad resa att göra just nu. Den resan jag skulle ha gjort ställde jag och min pappa in, på råd från folkhälsomyndigheten mm. Det blir en resa ett annat år, men inte i nuläget.

Detta virus sätter käppar i hjulet för en hel värld och människor dör på grund av denna skit. Man vet inte hur man ska kunna stoppa denna pandemi helt och hållet just nu. Bara att vänta ut denna skit och ta nya tag när man får och kan börja leva som vanligt igen.

Kom ihåg att tvätta händerna noga, använd handsprit. Hosta och nys i armvecket eller pappersnäsduk (kasta pappersnäsduken i soporna direkt). Håll avstånd till folk i mataffären mm, om du behöver ta dig dit. Rör inte ansiktet eller ögonen om du inte tvättat händerna. Jobba hemifrån ifall det är möjligt. Undvik att vara nära andra personer, om det bor fler än du i hemmet. Gör inga besök till affärer, biografer, bibliotek eller andra platser där det finns många människor. Stanna hemma minst en dag till, när du är feberfri. Besök inga äldreboenden eller hälsa på äldre personer i hemmet.

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Enligt Bakterieologen så ska man bara akta sig för folk som hostar. Det är viktigasre att AKTA SIG FÖR DOM ÄN ATT TVÄTTA HÄNDERNA 100 GÅNGER OM DAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Hade jag ingen aning om. Tack för att du ger mig hjälp i dessa tider 👍🏻😊
nouw.com/mynameisjossan
Fobibella
Fobibella,
Här är Intervjun med henne : https://www.svtplay.se/video/26204426/skavlan/skavlan-var-2020-intervjuerna-agnes-wold-om-coronaviruset-att-halla-avstand-ar-viktigast?start=auto
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Tack så jättemycket, får spana in den om en stund. Ska äta frukost nu 😊😁
nouw.com/mynameisjossan