Spana på örn i Kalvträsk

Hallå alla glada och mindre glada också för den delen. Hoppas att läget är bra med er. Det är i alla fall bra med mig, om jag ska vara ärlig.

I fredags åkte min kära pappa och jag iväg på en spännande resa till Kalvträsk i Skellefteå, för att kunna sitta i gömsle och spana på kungsörn. Vi såg dock ingen kungsörn, tyvärr.

En kvinna som var med hade sett kungsörn på fredagen, alltså dagen innan jag satt där. Om det stämmer att det är som det varit under hösten, så skulle vi ha sett kungsörn på måndagen. Jag åkte därifrån på söndag kväll, men vill då komma tillbaka en annan gång igen. Jag vill gärna fota kungsörn sådär.

Här kommer videon med klipp jag filmade på fåglarna jag såg därifrån gömslet.

Kvinnan som pappa och jag träffade som också satt i gömslet, tillsammans med en annan svensk man var från Nederländerna. Hon var riktigt trevlig, men det svåraste för mig var språket och att prata engelska gör jag inte vanligtvis. Jag försökte, men kände mig så otroligt dum. Därför skämdes jag några timmar efteråt och var helt knallröd i ansiktet. I alla fall var kinderna kokheta.

Känner du dig själv sugen på en resa till Kalvträsk i Skellefteå, där du kan få fota småfågel och om du har tur kungsörn? Spana då in Conny Lundströms hemsida här.

Gillar

Kommentarer