Snart är julen här

Längtar du till julafton?

Jag känner ingen längtan, även om det kan vara mysigt att umgås med nära och kära. Jag har liksom tappat bort det där suget efter julafton. Jag har inga särskilda krav på den här julen heller.

Jag vet inte, men jag känner inte att julen kommer bli sådär fridfull som den alltid är. Jag har liksom tappat gnistan i år känns det som och inte lär den komma tillbaka heller.

Julmusiken har gjort mig en aning glad, men inte mer än så. Jag har ingen särskils favorit bland julmusiken heller, det varierar från år till år. Allt beroende på om det kommer någon ny bra sång att lyssna på. Det är heller inte helt fel med de gamla goda klassikerna heller, som har funnits med från år till år och präglat min barndom.

När jag var barn, då blev det att lyssna på LP. Mamma hade en julskiva på LP med Agnetha Fältskog och Linda Ulvaeus. Nu tändas tusen juleljus med Agnetha och Linda.

Albumet spelades in i november 1980. Eftersom min mamma var ett fan av Abba, så är det inte konstigt att hon har albumet och har det kvar någonstans fortfarande.

Man kan alltså säga att jag och min syster är uppvuxen med att lyssna på det här albumet vid jul.

  • Musik
  • 166 visningar

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Jag har tagit kort på två julskivor som spelades om och om igen hemma när jag var liten, la då till dom i en Spotifylista. Så underbart!
nouw.com/artibus
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det låter också smart. Vad för julskivor handlar det om?
nouw.com/mynameisjossan