Serietips till dig

Hallå där ute. Här kommer jag att dela med mig av en jättebra serie, där jag streamade alla 6 avsnitt på en och samma kväll.

Jag kan berätta att serien har allt, så som humor, sex, glädje, sorg, ilska, porr mm. Ja, en salig blandning kan man säga, men ack så god ändå. I alla fall förtrollades jag rakt in i serien och tog den till mig hur lätt som helst. Jag fastnar för denna typ av serier och vill mer än gärna ha en fortsättning. Om det blir så, det vet jag inte.

Serien heter Sommaren 85 och är en svensk dramakomedi-serie från 2020. Huvudförfattare är Lisa Ambjörn efter en idé av Emma Hamberg (som för övrigt är en av min favoritförfattare) och Denize Karabuda.

Tänk dig att bara få glida in i någonting och glömma nuet för en stund. Ja, det är precis vad jag gjorde i denna serie. Jag levde mig så in i karaktärerna, att det känns fånigt att såhär i efterhand kunna skriva det.

Handling: Sommaren 1985 står för dörren i det lilla samhället Braxinge. Åsa har sparat i flera år för att dottern Lena ska få åka till England på en språkresa, men en ny chef sätter käppar i hjulet och plötsligt verkar ingenting bli som det var tänkt. Runt hörnet bor Lenas mormor Barbro, som bestämt sig för att sätta orten på kartan genom att anordna den första årliga Korvfesten. När sommaren -85 är över är ingenting längre som förut.

Var kan jag se serien? SVT play, här Kan ses till: 13 mars 2021 22:59 Publicerades: 14 september 02:00 Genre: Drama Längd: Ca 44 min per avsnitt Antal avsnitt: 6 st

  • Filmtips
  • 58 visningar

Gillar

Kommentarer