Serietips - Netflix - Störst av allt

Ingen har väl kunnat undgå att känna till Netflix första egna svenska originalserie "Störst av allt". Jag har sett och tycker det är hur bra som helst. Jag som inte brukar gilla sådan typ av genre som Thriller och den stilen har helt fastnat i serien. Jag sitter som fastklistrad varje gång jag ser den. Har i och för sig bara sett avsnitten en gång, men ändå är den jättebra.

Du som mot all förmodan levt under en sten den senaste tiden, får här veta vad jag det är jag skriver om. Från första början är "Störst av allt" en bok av författaren Malin Persson Giolito, som sedan blev serie och sänds på Netflix för första gången.

Skådisarna är toppen och gör sina roller med trovärdighet, vilket gör att man dras in i handlingen på ett vis som man bara gör om det är trovärdigt och äkta, vilket det ju är tycker jag.

Skådisarna är: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, Willam Spetz, Ella Rappich, David Dancik, Reuben Sallmander, Maria Sundbom, Rebecka Hemse, Arvid Sand, Helena af Sandeberg, Anna Björk, Iris Hengren, Kalled Mustonen, Marall Nasiri, Christopher Wollter, Jeanette Holmgren, Louise Edlind, Evin Ahmad, Astrid Plynning, Suheib Saleh, Sebastian Sporsén, Shanti Roney, Alva Bratt, Moa Lindström, Tom Boustedt, Savannah Hanneryd. Du kan läsa mer om dessa skådisar här.

De som har den stora huvudrollen är Felix Sandman och Hanna Ardéhn.

Felix var med var medlem i pojkbandet FO&O och tillsammans med bandet släppte han två musikalbum, Off the Grid och FO&O. År 2017 splittrades FO&O och Felix började arbeta som solo-sångare. År 2018 var han med i melodifestivalen med låten Every Single Day, som du kan se här.

Hanna fick jag upp ögonen för första gången jag såg henne i serien 30° i Februari. Du kan se första och andra säsongen här, om du vill. Hanna Margareta Ardéhn, född 4 oktober 1995. Hon är uppväxt i Åkersberga och blev i ung ålder intresserad av film och skådespeleri.

Vad handlar serien om?

När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.

Åldersgräns: 16+ Våld. Genre: Thriller, Drama Engelskt titel: Quicksand Inspelningsår: Boken utkom 2016 och serien utkom 2019.

Låten som tillhör filmen sjunger Molly Sandén. Den heter Rosa himmel. Du hittar den här under.

  • Filmtips
  • 144 visningar

Gillar

Kommentarer

Paulinarodhe
Paulinarodhe,
Älskar serien!
nouw.com/paulinarodhe
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag med. Läste någonstans att det ska komma en fortsättning. Hoppas så. Har du läst boken?
nouw.com/mynameisjossan
Paulinarodhe
Paulinarodhe,
Jasså?? Hoppas! Håller på och läsa boken! Är den bättre än serien?
nouw.com/paulinarodhe
mynameisjossan
mynameisjossan,
Har inte läst boken, så jag vet inte
nouw.com/mynameisjossan
kristinajuliette
kristinajuliette,
Den var så bra!!! <3
nouw.com/kristinajuliette
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag håller med. Läst någonstans att det ska komma en uppföljare. Hoppas på det. Har du läst boken?
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,
Serien slutar där boken slutar så det verkar underligt om det ska komma en uppföljare till just Giolitos bok. Jag tycker boken var bra och serien var bra men inte så bra att jag skulle se om serien eller läsa om boken.
mynameisjossan
mynameisjossan,
En gång är det kul att se serien, men inte mer än så. Det kanske inte blir någon fler säsong av serien heller? Jag har ingen aning
nouw.com/mynameisjossan