Serietips - Enkelstöten

Jag tycker mycket om serier, men jag tycker inte om att se serier på kanaler där det är reklam på TV. Jag tycker att jag tappar bort handlingen lite där, när pausen är slut och man ska gå tillbaka till handlingen igen. Särskilt svårt är det om det är många pauser under ett och samma avsnitt av serien. Man hinner knappt börja titta, innan det är dags för reklam.

Jag har för det andra fått låna min pappas inloggning till appen Cmore och kan tipsa om en serie som heter Enkelstöten. Jag sitter som på nålar och följer med hela tiden i vad som händer. Jag skriker till och pratar för mig själv under avsnittens gång. "Nej, nej, nej.. är du dum i huvudet? Gör inte så. Men för fan ligg lågt" och allt vad jag nu kan tänkas säga.

Jag blir så irriterad över att karaktärerna ska bli upptäckta eller att de gör något jag anser är fel gjort och då blir jag sådär att jag sitter som på nålar liksom.

Jag är inte den där personen som gillar Drama eller Thrillers och ser därför inte Beck eller Wallander med fler. Nu är det så att jag ser en serie som heter Enkelstöten. Den är hur spännande som helst och det är en Dramakomedi. Den föll mig i smaken kan jag tillägga, men jag tycker det känns jobbigt att skratta i min ensamhet. Det försöker jag undvika i möjligaste mån, men det går inte alltid.

Handling:

Enkelstöten som är baserad på succéserien Dubbelstötarna från 1980. I huvudrollerna ses Sissela Kyle och Lotta Tejle, som efter att ha ledsnat på vardagen bestämmer sig för att råna en bank.

Jenny Bengtsson är en lärare som bor i Kalmar och kämpar för att hålla sig flytande mitt i en skilsmässa. Hennes bästa väninna, magläkaren Cecilia Stensson har ekonomiska problem efter misslyckade affärer på börsen. De får varje dag skit från elever, föräldrar, patienter och chefer för att de inte lyckas leverera den service som förväntas av dem. De är trötta på att som kvinnor hamna i kläm mellan familj och yrkesliv och på att de hela tiden måste kämpa för att få tiden och pengarna att räcka till.

När de båda inser att framtiden är allt annat än ljus bestämmer de sig för att genomföra något drastiskt och egentligen vansinnigt – att råna Handelsbankskontoret på Karlaplan i Stockholm.

Skådisar: Sissela Kyle, Lotta Tejle, Tomas Von Brömssen, Ralph Carlsson, David Wiberg, Gunilla Röör, Danilo Bejarano,Lena Philipsson, Björn Gustafsson, Frej Lindqvist, Thomas Bodström, Kristin Andersson

Visades första gången i TV: Under hösten 2017 Åldersgräns: 7-11 år Genre: Dramakomedi, komedi, drama, TV-serie.

För regi står Felix Herngren och Emma Bucht

En andra säsong kommer att komma under våren 2019 i TV4

  • Filmtips
  • 82 visningar

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Den är lite kul 😃
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag längtar efter nya säsongen
nouw.com/mynameisjossan
Fobibella
Fobibella,
OK mmm ja kanske lite 😃
nouw.com/fobibella
Fobibella
Fobibella,
Kollar på din Bok lite nu. Fräckt att Skrivit en egen. det borde alla göra nästan för att bearbeta sin Barndom å så.
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag skrev boken i första hand för att berätta och ge min egen syn på min Aspergers Syndrom, alltså min fuktionsnedsättning
nouw.com/mynameisjossan
Fobibella
Fobibella,