Sammanfattning av 2019 #3

Året är nu slut och jag kommer sammanfatta vad som varit guldkorn i tillvaron. Jag fokuserar på det positiva och lägger allt negativt bakom mig. Jag känner inte att det negativa behöver ta plats här och visas upp i en sammanfattning av året.

Detta är vad som hände i Juli, Augusti och September som jag är glad över att ha upplevt under året.

3/7 Jag och min ledsagare Annika var till Holmö Brygga, för att äta lunch. Det var kallt omkring 15°C och blåsigt. Inte alls skönt.

Vi satt inomhus på terrassen och åt varsin Sommartallrik. Två sorters sill, gravad lax, peppar lax, ägg, räkor, strömming, holmöröra & kokt potatis. Mums kan jag bara sammanfatta det.

Fler bilder kan du se här. Bland annat på utsikten.

4/7 Min bästa vän kom för att hämta mig. Vi uträttade först ett ärende till henne, innan vi åkte till Virriga Bakverk. Där åt jag en jättegod räkmacka på surdegsbröd, även om det för min smak var på tok för mycket rucola. Jag äter inte rucola och fick peta bort det.

Därefter åkte vi hem till henne, där hennes man också var. Jag och min kompis bestämde oss för att boka en resa till Järvsö. Vi har pratat om det tidigare och vi bestämde oss för att sova på Varghotellet, så vi bokade det. Vi har i år varit vänner i 20 år, det ville vi fira med att göra en resa tillsammans.

9/7 Den här dagen var jag med min ledsagare till Sundsvall, för att se någonting som heter Sundsvall Bjuder. Den här kvällen var Shirley Clamp där och hade allsång. Det var riktigt kul faktiskt, eftersom det var många låtar man kände igen och kunde sjunga med i.

Efteråt fick jag träffa Shirley Clamp, få autograf och bild med henne och mig tillsammans.

"Vem fotar? Frågar jag" "Jag är jättebra på att ta selfies. Säger Shirley"

10/7 Jag och mina föräldrar drog till Stornäsets naturreservat när pappa slutade jobbet. Vi hade med oss matsäck och såg många riktigt vackra kor där ute vid vattnet.

Kornas ras är Highland cattle, vilket på engelska betyder "höglandsboskap".

13/7 Pappa och jag drog iväg till först grodtjärn i Sidsjön. Där fotade vi en massa trollsländor som flög omkring. Efter det, så åkte vi till Smedsgården på Alnön, där vi bland annat gick ut på ängen för att fota. Himla trevligt var det och jag fick många fina bilder.

Bilden här under är från grodtjärn.

20/7 Dagen då jag med min ledsagare var till Döda Fallet för att se teatern Dunderklumpen. Det var riktigt trevligt och bra teater. Mycket som var med i filmen var med i teatern också. Att man fick sitta på en läktare som snurrade runt i takt med att det byttes scen i föreställningen var toppen och verkligen något som kan rekommenderas.

Till min stora glädje så spelade Thomas Hedengran som jag sett i min favoritserie Sally rollen som Dunderklumpen. Jag blev himla glad och så av det. Han har även varit med i filmen Jägarna.

Här kan du se bilder och läsa inlägget jag skrev i samband med att jag varit på föreställningen.

24/7 När min pappa slutade jobbet för dagen, så drog vi på kvällskvisten efter att vi ätit middag till strandpromenaden i Söråker. Där hade vi med oss fika, så som blåbärsmuffins och Singoalla. Jag hade med mig vatten och Coca-Cola, medan mina föräldrar hade med vatten och kaffe. Det var riktigt mysigt att sitta där det fläktade och var svalt. Jag och pappa hade med oss våra systemkameror, så vi fotade fåglar, blommor och insekter där.

Här under har du en Bergand med en av sina ungar.

25/7 Jag, pappa, syrran och hennes sambo var iväg för att spela Discgolf vid Fagerstranden. Jag och pappa hade aldrig spelat det förr, men tyckte det var kul. Jag bävade för att jag trodde jag skulle få ont i min hand och arm dagen efter, eftersom jag brukar få det av att anstränga mig så. Jag fick som tur är inte det, så att spela fler gånger kan jag göra.

Jag råkade sumpa bort en disk för syrrans sambo. Vi försökte leta reda på den, men hittade den inte. Råkade sumpa bort den när vi skulle spela och jag kastade.

Den mörkblå disken du ser på bilden råkade jag spela bort, men det gjorde ingenting säger syrrans sambo.

26/7 Den här dagen var det så varmt, att man inte kunde vara utomhus. Mamma och jag tog oss då en sväng till Birsta City. Jag köpte en ny väska och så var det 70% rea på en affär som gått i konkurs. Jag köpte där två askar, vilket kan vara bra att ha ibland.

Här kan du se en video på väskan och askarna jag köpte.

Hade velat ha videon i full storlek och 750p eller 1080p, men gjorde fel så den blev bara 420p. Håll till godo i alla fall.

28/7 Mamma, pappa och jag tänkte åka till Skeppshamn när pappa slutade jobbet för dagen. Sagt och gjort, mamma och pappa fixade matsäck och sedan hämtade de mig. När vi kom fram, så var det fullt på parkeringen. Inte en enda plats fanns att tillgå. Vi åkte då vidare mot badviken/badplatsen på södra Åstön, där jag firat några midsomrar som barn. Där var det för mycket alger och fanns ingen brygga, så jag kunde inte gå ner för att bada, även om jag försökte. Stenarna vid strandkanten var hala som såpa ungefär.

Vi gick en skogsstig också, för att komma till något som heter Magnusviken. Där gick det heller inte att bada, eftersom det var samma fenomen där med alger, hala som såpa.

Mer om detta kan du läsa här och även se fler bilder.

30/7 Det var dags för den årliga RIX FM Festivalen i Sundsvall. Det var Takida, Leia, Bishara, Jubël, Lisa Ajax, Lewis Capaldi, Nano och Wiktoria.

Fler bilder hittar du i mitt inlägg här.

1/7 Jag var den här dagen för att klippa mig på bästa Runt hörnet i Timrå. Den jag klippte mig hos var bästa Tesa. Jag är alltid lika nöjd när jag går hos henne och för min del är hon lätt att prata med också. Jag har klippt mig hos henne så länge jag kan minnas alltså. Jag blir nöjd varje gång kan jag säga.

1/7 Pappa och jag var en sväng till Gubbrå i närheten av Galtström. Det var väldigt mycket mygg som vi blev stuckna av och en broms som bet mig. Vi fick ta på oss våra jackor, dra upp luvan över öronen och även stoppa händerna i ärmarna, för att klara oss från att bli stycken av dessa myggor.

Vi stannade inte för att fika där, eftersom vi hade med oss bullar, kakor, te och godis. Vi bestämde oss för att åka till havet vid Galtström. Där var det proppfullt med husbilar, men vi fick i alla fall plats med vår bil.

Vill du se mer bilder och läsa mer om kvällen, så finns inlägget här.

5-7/8 Jag, mamma, pappa, min ena moster, hennes man och deras ena son var med på en resa till Trondheim i Norge, där vi bland annat besökte Nidarosdomen, åt skaldjur och tittade oss omkring.

Bilder och vad vi egentligen gjorde i Trondheim finns att läsa här, här, här och här.

13/8 Det var första gången för sommaren som jag var till Skönviksberget, för att gå i naturen och fotografera. Min kära pappa var också med, vilket han alltid brukar när vi ska gå i naturen. Det var varmt, klibbigt och fuktigt. Jag svettades ganska mycket faktiskt.

Här kan du se några av de bilder jag fotade.

22-23/7. Jag och min bästa vän firar 20 år som vänner detta år. Vi passade då på att åka till Järvsö tillsammans, bo en natt på varghotellet och ha det trevligt tillsammans. Du kan se fler bilder och läsa om vår upplevelse, genom mina ögon här.

28/8 Den här dagen var jag med min pappa till ett ställe i Njurunda/Sundsvall som heter Gubbrå . Dör såg vi en massa insekter och fåglar. Jag min lilla stackare, skulle plocka hallon och råkade bränna mig på en brännässla. Det sved och huden kändes som om den var för liten, där jag brände mig. Annars var det himla mysigt och trevligt där borta.

Den här stugan äger SCA som jaktstuga.

2/9 Den här kvällen var jag med min kompis Cattis och hennes kontaktperson, för att träna med Korpen i Timrå. Det var medelgympa på 1h som stod på schemat. Det var riktigt kul den här terminen känner jag och det ska fortsätta med faktiskt.

3/9 Den här dagen var jag med min ledsagare till Pilgrimscenter för att äta lunch och kolla på den gamla ruinen, som jag sett sedan jag var barn.

Du kan se ett videoklipp på ca 10 minuter därifrån, det jag filmade och redigerade själv. Du hittar det här.

6/9 Min pappa och jag åkte till Sticksjön, efter att han slutat jobbet. Det var trevligt, vi gick en runda dit jag inte hade gått förut. Vi gick över en åker och vidare på en cykelväg och förbi Sticksjö skola.

8/9 Firade Korpen i Timrå 50 år. Det var två varmkorvar till priset av en. Två bingobrickor till priset av en och en orkester med pensionärer som spelade cittra och dragspel. De sjöng även gamla godingar, så som "Drömmen om Elin" och " Du måste köpa dig en tyrolerhatt".

Jag vann en Sverigelott, utan vinst på den. Det var en riktigt trevlig dag i alla fall, med fint väder och lite så.

10/9 Den dagen följde jag med Cattis och hennes träningskompis på vattenträning på badhuset via Korpen i Timrå. Jag kände redan då att jag ska fortsätta gå på den träningen, det var riktigt kul och tungt, men ändå lätt i vattnet. Jag fick inte ont dagen efter heller, vilket jag trodde att jag skulle få, mest i armarna och händerna. Skönt att jag inte fick ont vill jag lova.

11/9 Denna eftermiddag var jag med några vänner från jobbet till ett ställe som heter Nublosa Gård. Där åt vi middag och tittade oss omkring. De har både höns, en tupp, fina grejor och saker att köpa i deras fina loge. Min kompis Cattis provade att ligga i en hängmatta, men tyckte inte att det var särskilt skönt. Du kan läsa mer om hela vistelsen här och se fler bilder.

12/9 Först var jag för att hälsa på min syster. Hade köpt med en bit smörgåstårta till oss var. Det var riktigt mysigt. Jag fick även umgås med hennes dotter, som bara var nära på 6 månader gammal. Hon gillade att vara med mig. Jag kunde roa henne, medan syrran passade på att sköta sin hushållssysslor. Det var skönt att jag kunde vara barnvakt där hemma och rosa lillflickan.

Jag drack te till min bit med smörgåstårta, medan syrran tog kaffe.

12/9 Pappa och jag var ut en sväng till Smacken vid 18-tiden, för att titta och förhoppningsvis fotografera någonting. När vi väl kom dit, så började det regna. Det var bara att sitta i bilen och avvakta. Vi såg blixtar, hörde åskan och det spöregnade. När det väl sluta regna, så gick vi ut till själva stranden. Vi gick över två hängbroar också. Där var det lite väl vingligt för min del, eftersom jag inte tycker om när det gungar på grund av yrsel.

Du kan se fler bilder från kvällen här, om du vill.

13/9 Det här var en fredag, för den som är skrockfull. I alla fall, när mamma slutade jobbet för dagen, så drog vi till Birsta City. Vi kollade runt i affärerna och ät middag där. Jag köpte en träningströja till medelgympan och en ny sport-bh.

Jag åt Pork Tenderloin. Grillad fläskfilé med steak house fries, coleslaw, blandad sallad och bearnaisesås. Jag lade till en klick vitlökssmör. Det var riktigt gott och något jag verkligen rekommenderar. Brukar annars oftast ta sushi, men jag kände mig inte sugen på det den här gången, konstigt nog.

14/9. Pappa och jag drog iväg till Smacken, ännu en gång. Den 12/9 såg vi massor av bärfisar där. Pappa trodde det var Hagtornsbärfisar, men det visade sig när vi kom dit i dagsljus, att det var större björkbärfisar. Det var liksom hundratals efter hela stranden, de satt för det mesta fast i vassen på grässtråna där och på stockarna.

Vi hade också med oss en varsin stor muffins och en termos med te.

21/9 Den här dagen var pappa och jag till någonting som heter Vialampi. Där var det halv storm och 11°C ute. Pappa hade ingenting annat på sig, än en munkjacka och höll på att frysa ganska mycket. Han hade sagt till mig att ta med mig en fleecetröja och då svettades jag lite när vi vandrade omkring i 3 timmar. Jag frågade pappa om han ville låna min fleecetröja, men det vill han inte.

De smörgåsar och te vi hade med oss fick vi äta i bilen, eftersom pappa var ganska kall när vi kom tillbaka till bilen.

Hela inlägget med fler bilder kan du se här.

28/9 Jag följde med Cattis och två andra vänner till Q.bar i Sundsvall, för att både se Jessica Falk uppträda, äta god mat och träffa henne efteråt.

Jag fick träffa Jessica efteråt och sa till henne att hon är min idol och min absolut största idol. Sedan snodde jag en kram av henne, bara sådär.

Det slutade inte där. Nästa dag kom det en följarförfrågan på Instagram till mig och vem tror du vill följa mig? Jo, ingen mindre än Jessia själv. Jag blev hur glad som helst.

De två som var med mig och Cattis under kvällen kände ju Jessica sedan förut, vilket jag tycker är roligt.

Vill du läsa mer om kvällen, vad jag åt och så vidare? Det kan du i så fall göra här.

Gillar

Kommentarer