Saker jag inte skulle tillåta ett yngre barn

Om folk som har barn skulle vilja att deras barn har detta, så skulle jag kunna tänka mig att de ska få ha. Annars skulle jag inte vara den som tillåter detta.

Alla bilder är lånade online. Nu vet du det.

Om inte barnets föräldrar tillåter att barnet använder sig av en surfplatta eller iPad, så skulle inte jag låna ut min till något barn. Jag skulle heller inte tillåta att barnet får använda en surfplatta redan som spädbarn. Detta är upp till föräldrarna att bestämma för sitt eget barn, så klart och ingenting jag kan lägga mig i eller tycka till om alls.

Jag personligen tycker det är helt sjukt att barn nästan direkt då de föds får en surfplatta (iPad) att använda sig av. Så skulle jag aldrig göra. Låt barn vara barn, få springa och leka, inte sitta stilla med en surfplatta i handen hela dagarna.

Jag skulle aldrig tillåta att ett barn får ha hand om kreditkort eller liknande. I alla fall inte ett helt eget. Inte så att jag kommer att öppna ett konto för min systerdotter med ett eget kreditkort som hon ska ha och lära sig använda från den dag hon fyllt 1 år.

En mobiltelefon är inte samma sak nu, som det var på 90-talet då jag växte upp. Då var det inte alls vanligt att barn i tidig ålder hade mobiltelefon, när inte ens vuxna hade någon.

Jag skulle kunna tänka mig att låta ett barn ha en mobiltelefon, för att ringa på. Jag menar om barnet är hemma ensam efter skolan eller liknande. Det är ju inte så vanligt att man har en fast telefon i hemmet nu för tiden, därför är det ju viktigt att barnet har en mobiltelefon att kunna ringa på. Den ska då bara kunna användas så att barnet kan ringa ut och att man kan ringa till den. Det behöver inte vara senaste modell, det räcker med en som fungerar för telefonsamtal tycker jag.

Det blir också ett nej till att låta barn hantera spisen själv och spisplattorna. Jag vill ju inte att det ska börja brinna och det vore ju synd om det hände. Okej om barnet använder den tillsammans med en vuxen, men absolut inte ensam.

En dator, i vilken form det än må vara skulle jag aldrig heller låta ett yngre barn använda sig av. Det är då bättre att barnet leker och lär sig ha kul den vägen, inte bara sitter vid datorn eller så. Det är samma sak som med en surfplatta anser jag. Ingenting ett litet barn, så fort den kan sitta bör använda sig av anser jag.

Någon gång under dagen tycker jag det kan vara okej att det lite äldre barn tittar på TV. Jag menar om det är Bolibompa och sådant, eftersom det är ett sätt för barnet att varva ner innan läggdags. Så fick jag och min syster göra när vi var barn och det fungerade bra för oss. Barnet blir ju inte sittande där hela dagen vid den där TV:n, utan bara en stund när det är barnprogram på kvällen. Att barnet i tidig ålder har en egen tv är jag emot, eftersom det kommer att tittas på den i tid och otid. Barnet kommer då inte göra annat, om föräldrarna inte har tydliga regler för barnet med vad som gäller.

Det är okej om barnet någon gång ser på tv en hel dag, om den är sjuk, det är ett väder utomhus som gör att barnet inte kan vara utomhus för att leka eller någonting helt annat.

Jag klankar inte ner på er föräldrar som låter barnet använda sig av någonting av det jag tagit upp, i tidig ålder. Jag utgår ifrån mig själv, eftersom jag anser att jag själv inte är en sådan person som skulle tillåta detta. Klart man kan tumma på sina egna regler ibland, men det är ju tillåtet då. Bara man inte alltid ger efter för barnet, utan visar vem det oftast är som bestämmer.

  • Annat
  • 80 visningar

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Ja lite kloka idéer var detta. Men en sak har har jag lärt mig: De bästa föräldrarna har inga barn. Det vill säga det är lätt att säga hur det ska vara när man får barn, sen får man barn och då får man ibland tänka om.