Recension Nintendo Switch Sports

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Igår kom spelet Nintendo Switch Sports till Nintendo Switch, men det kunde du nog räkna ut av titeln. Alltså räkna ut att spelet är för Nintendo Switch.

Jag köpte spelet idag från Nintendo eShop för 415:- och det här är ett spel jag redan innan release visste att jag skulle gilla. Det är liksom samma princip i spelet som det var med föregångaren jag hade till mitt gamla Nintendo Wii. Det spelet har jag spelat många gånger. I den nya versionen av spelet känns det lättare att använda handkontroll (Joy cons), istället för den som är till Wii.

Jämför själv, de röda har jag till Wii. I vissa sporter och andra spel var man tvungen att använda både handkontrollen (jag har ett sådant skydd till min också, annars vore den aningen smidigare) och den där Nunchuck med spak på. Det var då så att man fick ha en tråd emellan eller vad det nu kallas. Det var inte optimalt anser jag, efter att ha spelat det jag spelat nu.

Ser du de vita kontrollerna (Joy cons), så ser du att de är mycket smidigare och mindre också. Ja, framförallt platta. Man behöver bara ha en handkontroll i handen och slipper böka med det där åbäket till handkontroll för Wii.

I spelet kan man välja om man är högerhänt eller vänsterhänt, vilket för mig är bra. Nästan alla spel är gjord för högerhänta, medan jag är vänsterhänt. En stor fördel för mig, även om jag har lärt mig genom åren att använda högerhanden när jag spelar vissa spel. Där har Nintendo tänkt till och varit smart.

Det som är ett plus i kanten är att man kan spela online mot folk som är sugen att spela samma spel som jag. Det var inte så på den tiden det begav sig med Nintendo Wii. En klar förbättring mot för att som jag, alltid spela mot datorn (CPU) eller vad man säger och aldrig möta fysisk person. Det var ingen i min familj som ville spela och till saken hör att jag bara har en handkontroll och en nunchuck för mitt gamla Wii.

På det nya spelet kan man spela lokalt mot folk i samma rum (1-4 spelare). Om man inte vill spela online eller mot någon i samma rum, så går det alltid att spela mot datorn (CPU) om man väljer 1 spelare.

Vill man, så kan man spela globalt (1-2 spelare) online och tjäna saker (till sin karaktär i spelet alltså). Man kan även välja att spela lokalt med personer i samma rum (1-4 spelare) eller spela online med vänner som är långt borta (1-2 spelare).

Gamla Wii Sports från 2006 till Nintendo Wii har Tennis, Baseball, Bowling, Golf och Boxning.

Nya Nintendo Switch Sports har dessa sporter att välja på: Tennis: slå iväg bollen genom att svänga din Joy-Con rätt tillfälle. (1–2 spelare)

Bowling: rulla iväg klotet rakt eller ge det lite skruv. (1–16 spelare)

Chambara: knocka din motståndare av banan genom anfall och försvar. (1–2 spelare)

Fotboll: använd en gigantisk boll och få till ett dynamiskt spel. Genom att fästa en Joy-Con i det medföljande tillbehöret Leg Strap kan du dessutom använda sparkrörelser i det intuitiva spelläget "Shoot-out" . En kostnadsfri uppdatering, som gör det möjligt att spela matcher med en Joy-Con fäst i tillbehöret Leg Strap, är planerad till sommaren. (1–8 spelare)

Badminton: styr dina skott till höger och vänster och håll fjäderbollen i luften. Släpp loss kraftfulla smashar för att att få övertaget! (1–2 spelare)

Volleyball: använd en Joy-Con för att serva, lägga upp och sätta en spik. (1–4 spelare)

Golf: kommer under hösten via en kostnadsfri uppdatering. Jag är inget fan av Golf och gillade det inte på Wii Sports och tror inte jag kommer gilla det nu heller.

Det som jag tycker är lite konstigt, det är för att spela Nintendo Switch Sports online krävs ett aktivt Nintendo Switch Online-medlemskap. Det är ju bara för att Nintendo vill tjäna en massa mer pengar på folk hela tiden. Det räcker alltså inte med att man har köpt ett dyrt spel, man ska alltså behöva betala ett medlemskap också. Jag tycker det är fult att göra så för barn och barnfamiljer som kanske inte har så mycket pengar att de har råd med båda delarna. De kan då inte få ut allt de vill av detta spel.

Jag valde att köpa min version via digital kopia eftersom jag inte behöver köpa en Leg Strap om jag vill spela fotboll. Jag har redan en sådan till min Ring Fit Adventure.

En Leg Strap ser ut såhär. Den ska man ha runt benet när man spelar, som i detta fall fotboll. Vill du veta hur man använder denna Leg Strap på rätt sätt? Klicka här för instruktioner.

Jag har testat alla sporter i spelet, utom fotbollen. Jag ska testa den någon gång, men inte just ikväll.

Om jag ska tillägga någonting annat, så gillar jag verkligen grafiken i spelet och hur det är uppbyggt. Jag gillar även färgerna, karaktärerna är inte som de var på Nintendo Wii, sådär kantiga och hade händer som såg ut som bollar. Även själva grafiken i övrigt var kantig och inte alls jättebra, inte ens HD fanns på den konsolen.

Om du vill, så kan du använda en Mii figur i spelet, precis som man kunde med Wii Sports eller göra en egen karaktär direkt i spelet. Det är lite skillnad mot Wii Sports där du bara kunde använda Mii som du inte skapade i själva spelet.

Det är stor skillnad på figurerna från Wii och Switch. Den gubben med orange kläder har ju en boll till hand, där man stuckit ner ett racket genom handen. I den nya så har killen händer med fingrar och kan hålla sitt racket på vanligt vis.

Mycket har ju hänt sedan 2006, om man säger så. Har det blivit till det bättre? I frågan om grafiken, så är svaret ett glasklart JA. Om det är frågan om hur figurerna i spelet ser ut, om man jämför med bilden ovan så är också svaret ett glasklart JA.

Det finns de som fortfarande vill ha dessa Mii figurer som de såg ut förut, på den gamla goda tiden. Jag är mer nöjd med hur det är nu. Dåtid är dåtid av en anledning eller hur? Ibland kan det vara bättre förr, men i detta fall inte.

Som helhet ger jag ett betyg av 4,5 av 5. Det är superbra grafik, det är snygga nya karaktärer och det är sporter man känner igen. Det är snyggt gjort helt enkelt, precis så som man kan förvänta sig. Musiken är dock ingen nyhet, det känns som om den hängt med sedan förr och inte ändrats alls. Det är där det brister från att få full pott.

Vad spelen handlar om är lånad hos Nintendos hemsida, annars är all annan text min egen. Bilden med dessa Mii figurer är lånad hos gamerevolution.com, bilden till handkontrollen Wii är lånad hos amazon.de, bilden med nunchuck är lånad hos grandado.com medan bilderna på de vita handkontrollerna till Switch är lånade hos fruugo.se. Sist men inte minst, så är bilden med Leg Strap lånad hos shopee.ph

#bestofnouw #bestofnouw2022 #personligblogger #personligbloggare #personligblog #personligblogg #svenskbloggare #nintendoswitch #nintendo #spelaspel #spel #spela #game #gamer #gamegirl

Gillar