Recension Cuphead

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Jag har ju skaffat spelet "Cuphead" till min Nintendo Switch OLED. Jag tänkte nu ge dig en recension av spelet, så du får veta vad jag tycker om det.

Det helt tecknade Magical Wondergame!

Cuphead är ett klassiskt run and gun actionspel som är starkt fokuserat på bossstrider. Inspirerad av tecknade serier från 1930-talet är bilderna och ljudet omsorgsfullt skapade med samma tekniker från eran: traditionella handritade celanimationer, akvarellbakgrunder och original jazzinspelningar.

Spela som Cuphead eller Mugman (i singelspelare eller lokal co-op) när du korsar konstiga världar, skaffar nya vapen, lär dig kraftfulla superrörelser och upptäcker dolda hemligheter medan du försöker betala tillbaka din skuld till djävulen!

Vad tycker jag om spelet? Jag tycker det är himla kul att spela, men jag har fastnat på de första banorna som finns där eftersom jag har svårt att komma vidare. Jag kommer inte längre än till utanför det första huset man besöker i början av spelet. Jag är inte alls bra på något plan vad gäller att klara det jag ska göra.

Banorna i spelet är fantastiska, likaså hur det är att spela med känslan. Spelet ser ut som gamla spel från 30-talet eller snarare gamla barnfilmer från 30-talet. Det är precis så det är gjort med både ljud och karaktärer.

Själva spelupplevelsen är inte min grej, eftersom jag använder mig av de där Joy-Cons som följer med till spelet. Med en riktig handkontroll skulle nog spelupplevelsen vara en aning vassare anser jag. Det finns ingenting att klaga på, eftersom allt är lika roligt som man tänkt sig. Det är riktigt spot on. Det är precis sådär som jag föreställt mig att spelet skulle vara, när jag bara såg trailern.

Egentligen går det på några minuter att spela klart en bana, men eftersom bossarna eller vad man säger känns för svåra, så tar det betydligt längre tid eftersom man dör hela tiden. Det gör det hela till en helt annan sak. Det är inte så kul om det är för lätt heller. Det här gör att man får tänka extra och försöka med en annan strategi när man spelar igen, om man dog. Man har bara 3 liv på sig i en bana, innan man är död, men då är det bara på det igen och köra mera.

Jag är glad att jag valde att köpa detta spel till min Nintendo Switch eftersom det faller mig i smaken.

Till spelet ska man kunna ha amiibo figurer, vilket inte verkas finnas att få tag på längre. Det är faktiskt synd, eftersom det kan vara kul att använda de för att få tag på annat i spelet, som man bara genom dessa får tag på.

Vad är amiibo? amiibo är interaktiva samlarfiguriner och kort som kan kommunicera och interagera med kompatibla Nintendo Switch, Wii U- och Nintendo 3DS-spel.

Om du använder en amiibo när du spelar ett kompatibelt spel kommer du att upptäcka överraskande nya möjligheter och funktioner. amiibo kan ha flera olika effekter beroende på vilket spel du spelar: du kan låsa upp nya spellägen, vapen eller kläder eller till och med boosta din amiibos förmågor och göra den till en perfekt partner – eller en formidabel motståndare!

Med tillbehöret NFC Reader/Writer (säljs separat), kan du använda amiibo tillsammans med Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL och Nintendo 2DS.

Placera en amiibo på styrspaken på höger Joy-Con eller i mitten på Nintendo Switch Pro Controller.

Hur ser då en amiibo ut? Du hittar svaret här.

Språk i spelet: I Sverige kör man med engelska Åldersgräns: 10+ Genre: Indiespel, Shoot 'em up, run and gun, plattformsspel Släpptes första gången: 29 september 2017 Motor: Unity Utvecklare: Studio MDHR Utmärkelser: The Game Award for Best Art Direction 2017, Annie Award for Outstanding Achievement for Character Animation in a Video Game 2018, BAFTA Games Awards for Music 2018, The Game Award for Best Independent Game 2017, The Game Award for Best Debut Indie Game 2017 Plattformar: Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Mac OS Lägen: Enspelarspel, Flerspelarspel Uppföljande spel: "Cuphead: The Delicious Last Course" kommer någon gång 2022

Jag ger spelet en stark 4,5 av 5 möjliga

Hoppas att du haft en fin dag hittills och får en fortsatt fin eftermiddag, samt kväll. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #nintendo #nintendoswitch #spel #spela #spelaspel #game #gamer #games #playstation #play #playstation4 #xbox #windows #mac

Gillar