Rädsla - Kvällstankar

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig denna kväll. Här är det bra med mig, men klart man har tankar i hjärnan som drar fram och tillbaka. Blev tvungen att såhär sent ikväll slå igång datorn, bara för att skriva av mig. Det känns ganska svårt att skriva allt detta via mobilen eller surfplattan, där jag bara har en touchskärm och inget riktigt tangentbord.

Jag tänker på det här med kriget som härjar i Ukraina. Jag tänker, tänker och tänker. Att det gör ont i magen av alla tankar, det är någonting annat. Jag tänker på familjer som måste fly sina hem, bombningar, barn som far illa och en massa annat.

Jag förstår inte och det går heller inte att förstå. Jag själv har precis läst om det på hemsidan hos aftonbladet, vilken skit. Det här sätter till och med skräck i mig, i många av oss som bor här i Sverige.

Vladimir Putin borde dra åt helvete. Jag tycker det finns likheter mellan honom och Adolf Hitler på något vis. Går inte in på detaljer, ingen av dessa idioter förtjänar att jag går in på detaljer kring deras likheter. Såg att det finns en sådan artikel på aftonbladet, men den ligger bakom en betalvägg och jag betalar inte för artiklar där.

I alla fall så har mina föräldrar sagt att jag får komma till deras skyddsrum som finns där de bor, om det skulle bli aktuellt. Det är jag glad över, annars vet jag inte var jag ska ta vägen, om det nu skulle bli aktuellt.

Jag läste n��got så hemskt som att en kille fick en missil som flög över hans huvud och sedan exploderade en bit längre bort från honom, Det är hur hemskt som helst detta och jag kan inte ens förstå hur han känner det nu efteråt eller vad han kände precis då det hände.

Folk gömmer sig i skyddsrum, källare och så vidare med både barn och djur. Jag läste om en tjej som lämnade sin familj eftersom de hade svårt att bestämma sig vad de skulle göra, så hon flydde med sin kille eller om det var pojkvännen? Jag vet bara att det var någon kärlek hon flydde med.

Jag vet inte om det kommer att bli ett tredje världskrig. Jag hoppas inte. Länder runtomkring Ukraina sänder vapen mm som hjälp i detta. Det är också bra att man hjälper till att sända pengar som hjälp, kläder, saker och kanske mat. Allt man kan skänka är behövligt och av stor vikt för att kunna hjälpa. Vill du också Swisha en gåva, så kan du se här hur du gör. Jag har skrivit hur man gör och att jag tillsammans med mina föräldrar Swishat en slant för hjälp.

Putin är så jävla dum, han vill att det ska vara i världen som det var förr med Sovjetunionen som fanns mellan 30/12 1922- 26/12 1991, då den upplöstes och så vidare. Jag vet att Ukraina nu vill vara självständigt och inte styras av något annat land igen. När de nu är självständiga, så borde det fortsätta vara så.

Kina är på Putins sida, vilka jävla idioter de är där också. Det finns folk som fruktar för sina liv, folk som förlorat anhöriga och Putin sitter kvar där han sitter. Han borde bli mördad själv eller i alla fall råka dö på något vis.

Jag är så rädd att det kommer hända samma sak här i Sverige eller Finland, som det nu händer i Ukraina. Skulle Sverige eller Finland gå med i Nato så kommer Ryssland behöva vidta åtgärder, har jag läst.

Jag kan inte tänka klart, jag är så orolig att det finns inte, Tänk om det kommer att börja bombas här i Sverige också. Jag finner inte ord för hur hemskt jag verkligen tycker att det är.

Just nu sägs det att det är en liten risk för krig i Sverige, säger vår svenska militär. Jag (Josephine) vet inte om det är en liten risk eller inte, jag hoppas det inte blir krig i alla fall.

Här i Sverige är flera av de flygplan som de svenska militärerna har nu klara att flyga. Vi ska vara beredd för att olika saker kan hända.

Om det skulle bli krig här i Sverige, så är vårt försvar tyvärr lika dåligt förberedda för detta som vid andra världskrigets utbrott, 1939.

Läs "Om oron för krig - Frågor och svar" hos krisinformation.se. Du hittar det här.

Nu måste jag verkligen borsta tänderna och lägga mig för natten. Jag lovar att försöka att inte tänka så mycket på det som händer i Ukraina.

Hoppas att du får en fortsatt fin natt. Sov så gott. Ta hand om dig och de dina, så hörs vi snart igen.

Gillar