Promenad med bästa vännen

Hallå därute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig, eftersom det är på topp med mig.

Idag har jag varit ute på promenad med min bästa vän. Vi har inte setts sedan i september på grund av att vädret ha varit kallt och det har varit mer vinter med kyla liksom. Hon är även i riskgrupp, så det är inte så bra att umgås inomhus på grund av det. Vi får vänta med att åka i samma bil, umgås inomhus och så vidare tills vi båda är vaccinerade.

Vi fick en riktig härlig dag tillsammans. Min bästa vän hade tagit med sig smörgåsar med ägg och kaviar, skinka och avokado, leverpastej och gurka, samt te. Det var faktiskt himla mysigt tillsammans och vi gick 6,99km. Hur sjukt skönt som helst och solen värmde väldigt gott också, vilket var en förutsättning för att det skulle bli en fin och härlig dag. Det har varit mellan 4,5°C - 7°C. Vi gick bort till Fagerstranden där vi fikade lunchmackor, drack te och umgicks ännu mer än när vi promenerade.

Här är hur många steg jag gick idag, vilket jag är glad över mig själv att jag gick. Min vän gick enbart 12301 steg. Vi gick precis lika långt men våra stegräknare visade någonting annat. Det visade sig att hon gått 8,2km, medan jag gått 6,99km. Att det skiljer olika på steglängd mellan olika appar och hur många steg man tar det visste jag redan. Att det ska skilja på hur många km man har gått, när man gått lika långt det tycker jag är skumt faktiskt.

Innan jag lägger in bilder här och visar promenaden, så ringde hon som är personal i min grupp på jobbet. Vår chef skulle ha möte på förmiddagen, så det skulle pratas om hur det blir för oss att komma tillbaka till jobbet igen på kommunhuset. Som det är nu, så har det blivit framflyttat när vi får börja jobba igen. Förut var det sagt 1/3, men så är inte fallet längre. Nu är det inte förrän sista april, om vi inte får vaccinet tidigare vill säga. Ännu har vi inte fått veta någonting om när vi kommer att få vaccin. Det är ingen som i dagsläget vet någonting om det heller.

Där ute är lilla Gistaholmen och även stora Gistaholmen, där det brukar häcka Skarvar. Dessa fåglar bajsar ner alla träd på hela ön, så det blir helt vitt på träden sommartid. Det gör att träden inte mår så bra.

Gamla Wifstavarfs AB med skeppet Birger Jarl, numera Baltic Star framför. Fabriken där det ryker är Östrands Massafabrik med Skönviksbacken i bakgrunden, vilket bland annat är en slalombacke.

Gillar

Kommentarer