Playa del Sol - Nya säsongen

Första avsnittet av nya säsongen av Playa del Sol. De två första säsongerna visades i SVT, 2007 och 2009. Säsong nummer 3 visas nu på Kanal 5. Jag såg första avsnittet igår och kan uppriktigt medge att det var så dåligt att jag inte finner ord.

Richard Ulfsäter har ju blivit mycket äldre sedan de två förra säsongerna, ändå spelar han samma unga kille som i de två föregående säsongerna, för 10 och 12 år sedan. Hur sjukt är inte det? Lite måste ju ha hänt och hans karaktär måste ju ha mognat tycker jag, annars vore det ju helt fel.

Henrik Hjelt ska vi inte tala om. Han gör det bra, men inte lika bra som förut. De två förra säsongerna har jag sett flera varv, eftersom de var så bra. Där kan jag verkligen beundra Henriks insats. I den här säsongen så tycker jag hittills inte att den tillför någonting. Nej, det här vill jag inte ha mer av.

Henrik Hjelt säger i en kommentar:

”Jag lämnade Stockholm som Henrik och landade på Gran Canaria som Mårten. Jag hittade honom direkt under palmerna vid poolen. Det komiska är att det gör svenska turister också! De hälsar på mig som Mårten, vilket visar på igenkänning och att folk kommer ihåg ”Playa del sol” – tio år efter att senaste säsongen sändes.”

Nu är det en ny karaktär spelad av Cecilia Fors. Nej, snacka om dåligt. Hon pratar på dalmål i rollen och det klär henne inte. Nog för att Cissi är född i Dalarna på riktigt, men rollen behöver inte snacka dalmål för det tycker jag.

Jag har sett att Lennart Jähkel är med och hans roll är att stå i en bar på hotellet. Hans karaktär kallas Lelle. Nej, någon måtta får det vara.

Sist men inte minst, tjejen Melody eller vad hon heter, hon spelas av Malin Persson. Hennes karaktär fick jag inget kläm på. Det kändes inget särskilt alls. Jag tänkte inte nämnvärt på det, men bra var det inte.

Peter Settman kommer regissera de nya avsnitten tillsammans med Daniel Ottosson. Per Gavatin, Gustaf Skördeman, Sara Young, Jörgen Lötgård, Johan Hedberg, Camilla Fågelborg samt Settman och Ottosson är gänget som skrivit manus.

Peter Settman säger att ”Playa del Sol” är ”ett av de program jag är mest stolt över i min karriär” och fortsätter:

”Därför känns det extra kul att Kanal 5 och Dplay plockar upp serien igen. Att få jobba med Henrik Hjelt & co igen är fantastiskt och de nya avsnitten blir så bra.”

Jag kan tillägga att jag tycker det känns en aning gammaldags att wifi inte funkar inne på hotellet, så man får gå igenom en av gästernas rum på hotellet, gå ut på balkongen och ställa sig där med datorn i luften och då får man plötsligt kontakt med wifi. Nej, bort med det.

Den här serien är ingenting jag kommer att följa med i längre. Det var bara så tråkigt och skämskudde fram emellanåt. Pinsamt dåligt med andra ord.

Ingenting du behöver fundera på att se vill jag säga och då är jag ärlig med dig.

Jag tvivlar på att de kommande avsnitten har någonting bättre att bjuda på. Sedan gillar jag ju inte kanal 5, på grund av all deras reklam. Man hinner bara komma in i ett avsnitt av en serie, så är det reklampaus.

Gillar

Kommentarer