Plastfritt tuggummi - Veganskt

Hallå där ute. Just nu tuggar jag på ett tuggummi som jag tuggat på i över 1 timma. Det brukar vara så med tuggummin, att de tappar smaken så fort. Detta har hållit smaken hela tiden, vilket jag är glad för. Smakar det ingenting, då tycker jag inte att det är värt att tugga någonting.

Jag har provat dessa smaker, en av mint och en av hallon & vanilj (raspberry & vanilla). De finns även i andra smaker också, men på Konsum i Timrå har de bara dessa två som jag nämnde. Det är därför jag bara testat dessa två.

Dessa tuggummin är fria från plast, är veganska och biologiskt nedbrytbara. Även fritt från aspartam, socker och sötat med xylitol eller steviolglycosider som är ett växtbaserade sötningsmedel. Det är även fritt från artificiella smaker eller kemikalier. Hur bra som helst känner ju jag. Nu kan man ju tugga tuggummi med gott samvete.

Om du googlar på True Gum, så får du upp fler smaker av dessa tuggummin. Det finns även i smakerna lakrits & eukalyptus, mint matcha, gurkmeja & ingefära.

Utseendet på dessa tuggummin påminner om någon slags hundmat eller mer djurmat kanske man säger?

Historien bakom dessa tuggummin:

Det är fyra vänner som startade ett företag 2017, eftersom de upptäckte att vanliga tuggummin innehåller plast. De bestämde sig för att ändra på det och två år senare, efter en massa experimenterande hemma i köket lyckades de äntligen framställa ett platsfritt tuggummi.

True Gum tillverkas av sav från gummiträd som växer i centralamerikanska djungeln. Tillsammans med jordbrukskooperativ ger de lokala chicleros en anledning att bevara träden i regnskogen.

Dessa fyra vänner har även byggt upp en tuggummifabrik i Köpenhamn (Danmark) där alla tuggummin från True Gum idag tillverkas.

Smaken har hållit över 1 timma nu och är lika god nu som när jag nyss stoppade in ett av dessa tuggummin i munnen. Kan inte nog tipsa om att ifall du vill tugga på ett tuggummi som verkligen är smakrikt, bra för miljön och även veganskt. Ja, då är True Gum någonting för just dig.

  • Tips
  • 52 visningar

Gillar

Kommentarer