Plagiat Melodifestivalen

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig. Nu tänker jag skriva om vad folk säger om vissa bidrag i Melodifestivalen.

Många är vi därute som har åsikter om låtarna i deltävlingarna, år efter år. Många är vi som tycker att vissa bidrag är lika andra kända bidrag.

Här är vad jag hittat. Själv är jag inte så bra på att höra vilka bidrag som är plagiat, om det inte är allt för tydligt eller att jag hört låten den jämförs med förr. Det är inte alltid jag har hört originalet, men vad gör det.

Till att börja med har vi MEDINA och deras bidrag In i dimman. Bidraget sägs bära förtydliga likheter med den italienska kampsången “Bella Ciao”, som fick ett stort genomslag när den förekom i tv-serien “La Casa De Papel”

Klara Hammarström anklagas för att ha kopierat en världshit, men själv förnekar hon det. En tittare tycker att Klaras låt är en kopia av Thunder med Gabry Ponte, LUM!X och Prezioso.

“Thunder” och “Run to the hills” har samma takt men inga liknande melodier, men ”Thunder” var en väldigt stor inspiration. Om ni provar att sjunga dem så låter de inte likadant, utan det är takten, berättar hon på TikTok.

Den är även lik Alan Walkers Lost Control featuring Sorana. På just den här versionen som är lika Klaras medverkar B2A och Anklebreaker Bootleg.

Jag tycker den är väldigt lik Alan Walkers Lost Control efter att ha jämfört en aning, det skiljer inte mycket, anser jag.

Vissa tycker även att Anegelino har en låt som liknar någon annan, men jag vet inte vilken det kan vara. Det står ingenstans.

Även Faith Kakembos låt är ett plagiat, i alla fall i början. Den är precis samma musik som i låten Always remember us this way med Bradley Cooper och Lady Gaga från filmen A star is born.

När jag själv lyssnat, så tycker jag verkligen att de är lika och ett plagiat rakt av vid i alla fall introt. Mer än så har jag inte jämfört låtarna.

Vad tycker du om bidragen? Är det plagiat eller inte? Jag anser att det är plagiat på både Klara Hammarström och Faith Kakembo, i alla fall det jag hört och jämfört med.

Är det något bidrag från Mello som enligt dig är ett plagiat? Låt mig veta om jag glömt något bidrag som enligt dig är ett plagiat.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar