Peter Pan & Wendy - Teater

Jag och min ledsagare

Ikväll har jag varit på teater på Norra Berget i Sundsvall, för att se kvartersteatern spela föreställningen Peter Pan & Wendy. Det var en riktigt bra teater faktiskt. Kvartersteatern satte upp denna föreställning för 19 år sedan också, men med skådespelare som hade andra roller än vad de har nu. Det var till exempel en annan som var Kapten Krok då och nu.

Annars var föreställningen jättebra och rolig. Den började 19:00 och var slut 22:00, med 20 minuters paus för att kunna köpa fika.

Vem är Peter Pan? Jo, han är pojken som vägrar att bli vuxen.

"Av alla härliga öar är Landet Ingenstans den allra hemtrevligaste och den mest kompakta. Inte stor och spretig med långtråkiga avstånd mellan de olika äventyren, utan härligt fullproppad. När du leker Landet Ingenstans på dagen med stolarna och bordsduken är den inte det minsta farlig, men på kvällen under de två minuterna strax innan du somnar, blir den alldeles verklig " - J.M. Barrie.

Uppe på Norra bergets topp fläktar piratflaggan från Jolly Roger, älvstoft sprids i den varma sommarbrisen och en tupp hörs gala friskt och glatt. Följ med på ett magiskt famileäventyr när Peter Pan tar med Wendy och hennes syskon till Landet Ingenstans, där de träffar vackra älvor, gåtfulla Lihianner, en glad skara borttappade barn och den obarmhärtiga Kapten Krok med sina lömska pirater till följe!

Kvartersteatern Sundsvall firar 40 år och sätter upp " Peter Pan & Wendy " med premiär 15 juni. Vad är det som har hänt med Peter skugga, vad är det för ljud som tickar och vad har Tingeling ställt till med egentligen? Svaren på alla frågor får du i årets fartfyllda sommarspel där magi möter musik och fantasin blir till verklighet!

Hon som spelade Wendy var sjuk, så de fick ta in en annan tjej. Tjejen de tog in av spela Wendy, var egentligen deras Sufflör. Hon hade en pärm med alla texter och repliker med sig under tiden hon spelade, för att titta och veta vad för repliker hon skulle säga just då. Det gjorde ingenting tycker jag, för teatern i sig var helt fantastisk och bjöd på måna underbara sånger också. Ingen av låtarna var sådana jag kände igen sedan förut, så allt måste varit skrivet för föreställningen.

Vill du också se föreställningen, så spelas den följande datum. Torsdag 20 juni, Lördag 22 juni, Söndag 23 juni, Tisdag 25 juni, Onsdag 26 juni, Torsdag 27 juni, Lördag 29 juni, Söndag 30 juni, Tisdag 2 juli, Onsdag 3 juli, Torsdag 4 juli, Lördag 6 juli, Söndag 7 juli, Tisdag 9 juli, Onsdag 10 juli, Torsdag 11 juli.

Du hittar dina biljetter här.

Information:
- Rekommenderad från 5 år
- Barn är personer t.o.m 12 år, ungdomar 13-19 år, ordinarie 20 år eller äldre.
- Insläpp av publik kommer INTE ske efter föreställning påbörjats
- Inga paraplyer får medtagas upp på läktaren
- Vi rekommenderar att ta med regnställ samt varma kläder eftersom kvällarna kan bli kyliga.

Källa: Bilderna är mina egna, viss text är lånad hos Entré Sundsvall medan viss text är min egen.

Gillar